Ce trebuie să știi despre antreprenoriat înainte de a-ți demara propria afacere?

Provocatoare, plină de satisfacții și de aventuri, lumea afacerilor începe să fie din ce în ce mai tentantă chiar și pentru persoanele foarte tinere. Totuși, demararea unei afaceri nu este chiar atât de simplă precum pare. Dar dacă vă considerați pregătit să vă transformați ideile în realitate, trebuie să știți că lumea afacerilor vă va transforma perpetuu viața.

Iată, în rândurile de mai jos, câteva aspecte bine de știut despre antreprenoriat de la cucerirea dificultăților, obținerea primilor clienți și până la supravegherea eficientă a pericolelor:

Cele mai comune provocări. Cei care se gândesc să renunțe la siguranța și previzibilitatea unui loc de muncă de la 9 la 5 pentru a-și deschide propria afacere, trebuie să știe că urmează să pășească într-o zonă cu destul de multe provocări. Printre cele mai comune provocări cu care se confruntă persoanele care inițiază un startup se numără izolarea, stresul și instabilitatea. Totuși, majoritatea antreprenorilor care se bucură acum de succes spun că primul pas spre a învinge aceste provocări constă în acceptarea lor.

Panica de început. Cu toții ne dorim să avem tot ceea ce ne dorim cât mai repede, cu atât mai mult antreprenorii care nu dispun chiar de cele mai avantajoase circumstanțe, mai ales dacă au un buget limitat. Deși recomandat ar fi ca antreprenorii să își optimizeze eficiența și să își folosească timpul cât mai bine, pe de altă parte, este bine să își acorde cât timp au nevoie pentru a lua cele mai bune decizii, în loc să fie conduși de teamă și de impulsivitate.

Primii clienți. După ce a avut loc lansarea afacerii, faza ulterioară constă în aterizarea primilor clienți. Pentru unii antreprenori, pare mai dificil să găsească acei primi clienți, mai ales dacă ideea de afacere este destinată unei nișe foarte înguste. După cum bine știm și după cum acționăm și noi înșine, oamenii tind să rămână fideli serviciilor în care au încredere, așa că s-ar putea ca la început să dea dovadă de o atitudine ezitantă. 

Încercați să vă lărgiți cercul de colaboratori. Proaspeții antreprenori ar trebui să își asume fiecare risc pentru a-și expune afacerea în văzul publicului-țintă. Cu siguranță, vă doriți să prezentați publicului servicii și / sau produse de cea mai bună calitate, iar pentru asta aveți nevoie de colaboratori de nădejde. Pe măsură ce vă puneți afacerea în mișcare, este indicat să apelați la companii care, la rândul lor, vă oferă servicii complete. Cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul HoReCa, Vivitrust ajută afacerile din industria ospitalieră să prospere, propunând utilaje și echipamente profesionale, alături de servicii de planificare, asistență la montaj și o perioadă îndelungată de garanție. Ceea ce mai puteți face pentru a vă bucura de parteneriate de încredere este să participați la târguri și expoziții, unde aveți toate șansele să întâlniți persoane care v-ar putea ajuta, dar și să vă observați concurența.

În cele din urmă, una dintre cele mai critice lecții pe care trebuie să o învețe un antreprenor aflat la început de drum este capacitatea de a supraveghea riscurile. Capacitatea de a face față riscurilor este ceea ce diferențiază un antreprenor de succes de unul care este guvernat de frică și de instabilitate. Cel mai grav pericol care stă la pândă la demararea unei afaceri este reprezentat de lipsa banilor sau de buget insuficient. Acesta este motivul principal pentru care antreprenorii ar trebui să se concentreze permanent pe controlul cheltuielilor și pe gestionarea acestui risc.

Lasă un Comentariu...

*