Balcoane – oaze de liniște în mijlocul aglomerației

Majoritatea celor care locuiesc la bloc au fie o terasă sau, de cele mai multe ori, balcoane. Ceea ce nu realizăm noi este că aceste spații sunt niște extensii ale apartamentului, menit să ne ofere și o gură de aer proaspăt. Chiar dacă acestea sunt, de obicei, nespațioase, de cele mai multe ori reușim să ne decorăm efiecient acest spațiu. Sau poate nici nu ne gândim că putem să avem un loc al nostru, în care să ne relaxăm și să ne servim cafeaua în diminețile de primăvară.

Balcoane (1).jpg

Picture 1 of 11

Din experiența vizitelor mele la diferite persoane, am observat că, de cele mai multe ori, pe balcoane regăsim tot felul de lucruri inutile, aruncate sau nearuncate, ori haine și încălțăminte pe care nu le folosim în acest sezon. Pe scurt, ele servesc pe post de „depozit”.Trebuie să privim „the bigger picture” și să ne dăm seamă că poate fi creat un spațiu creativ și original. Îndiferent dacă balconul este mic sau mare, el poate fi amenajat pentru gustul fiecăruia. Câteva piese de mobilier simple și câteva accesorii pot schimba aspectul unei zone pe care o ignorăm destul de des.

Un balcon, din punct de vedere arhitectural, este spațiul menit să facă legătura între interior și exterior în cazul locuințelor la bloc. Deși balcoanele de la blocuri sunt mici, asta nu înseamnă că nu pot arăta și ele divin. Dacă vă doriți ca balconul să se asemene unei grădini sau unei terase, optați pentru un covor din iarbă artificială. Pentru a aduce la viață balconul, introduceți mai multe plante și flori, în forme și culori cât mai atractive. Ele pot fi fixate pe marginea balconului, pot fi așezate pe jos, lângă geamuri sau agățate de tavan.

Atunci când plouă, se acumulează apă în interiorul balconului sau pe marginile sale. De aceea, va trebui să alegeți plante care să nu fie sensibile la acumularea temporară de apă la rădăcină. Știu, nu e un proces lipsit de efort. Însă pentru o amenajare reușită trebuie să ne străduim puțin, deși nu trebuie să se transforme într-o corvoadă. Alegeți plante care să se potrivească în orice tip de balcoane, să fie sănătoase și să nu necesite atenție permanentă.

Următorul pas este alegerea mobilei. Pentru balcoane mici vorbim despre un mobilier care nu ocupă mult spațiu, dar are un design inteligent. Cea mai simplă variantă este să puneți pe balcon două scaune și o măsuță, în culori cât mai vii care să înfrumusețeze atmosfera. Puteți chiar să renunțați la scaune și să folosiți masa doar ca suport pentru pahare. Cea mai bună variantă ar fi să cumpărați o masă rabatabilă sau chiar una integrată în podea pe care să o folosiți doar la nevoie, fără a vă ocupa spațiu în plus. O altă variantă, foarte căutată acum, sunt pernele. Puteți alege să decorați balconul cu perne care se găsesc într-o varietate de culori, forme și materiale.

După ce ați pus la punct mobila, este timpul să adăugați accesoriile, fără de care aspectul oricărui spațiu nu este complet. Într-un balcon mic, cele mai importante accesorii sunt ghivecele plantelor, o lampă, dar și, după preferințe, decorațiunile de pe măsuță.

Dacă spațiul vă permite, pentru serile de vară petrecute cu familia și prietenii, adăugați un mic grătar. În acest fel, veți avea o ocazie în plus să vă invitați toate persoanele preferate la dvs. acasă.

Și cum februarie și martie sunt lunile cele mai propice pentru a începe lucrările în acest spațiu, deoarece frigul s-a dus, iar umiditatea a scăzut, vă invit să vă inspirați din galeria noastră de balcoane frumos amenajate.

Lasă un Comentariu...

*