Până nu ai un termen de comparație este greu să apreciezi care este maximul pe care poate să-l ofere balconul tău mic.
Dacă până în prezent nu a jucat decât rolul de spațiu de depozitare sau spațiul unde îți usuci hainele, poate ar fi bine să-i reinventezi utilitatea, cu atât mai mult cu cât vremea bună va fi tot mai prezentă în zilele noastre.
Rămâne un semn de întrebare cu privire la textilele pe care ar trebuie să le așterni pe jos, pentru a oferi balconului mic un aspect cât mai cald, cât mai atrăgător. Însă nu este o misiune imposibilă, poți recurge la preșulețele colorate pe care în alte circumstanțe le-ai utiliza în baie.
De asemenea, pentru a crea un decor unitar, o imagine cât mai agreabilă inserează în decor o măsuță, oricât de mică, și câteva obiecte pe care să te așezi, nu doar plante frumos colorate, în ghivece haioase. Ideea unui astfel de balcon amenajat este să te poți bucura de el, seara când te întorci de la serviciu sau în diminețile frumoase din weekend, nu doar să-l transformi într-un tablou pentru vecini.
Pentru a avea cât mai mult spațiu fie improvizezi o așa zisă canapeluță din euro paleți sau lăzi din lemn, fie recurgi la scaune pliante, colorate. În plus, plantele al căror rol este de a-ți transforma balconul în grădina personală, le poți suspenda de partea cealaltă a balustradei, dacă aceasta este concepută în așa fel încât să-ți permită.
În funcție de lărgime balconului mic, de cât de dispus ești să renunți în a mai usca hainele aici, poți monta chiar și un hamac, căptușit cu perne moi. Imaginează-ți o zi lipsită de activitate, în care să poți să te așezi pe acest mic norișor și să privești cerul senin.
Unele dintre balcoanele din imagini sunt poate mult mai mici decât cele cu care avem noi de-a face, însă nu sunt lipsite de bun gust, sunt decorate în așa fel încât imposibilul devine posibil și proprietarul de apartament se poate bucura cu propria terasă, propria grădină.
sursa foto: www.apartmenttherapy.com