Cum amenajezi o baie mică

Poate n-ai dat importanță prea mare băii tale până acum, pentru că o consideri cea mai neînsemnată încăpere din locuință. Numai că toate drumurile importante trec prin baie. Te-ai gândit la asta până acum? Înainte să pleci dimineața la lucru sau seara la o petrecere, te pregătești să strălucești în modesta baie. Așadar, acordă-i mai multă atenție! Dacă mai este și mică, clar a venit timpul să o transformi într-un loc spațios, plăcut și funcțional.

Cum amenajezi o baie mica1

Picture 1 of 13

Fă ordine

În primul rând, scapă de colecția de șampoane, geluri de duș și paste de dinți pe jumătate de goale, ce încarcă inutil marginea căzii sau chiuveta. Poți cumpăra un coș, un suport sau o etajeră în care să le aranjezi. Vor arăta șic și vei câștiga și spațiu. Sau învață, pur și simplu, să le folosești până se golesc complet, să le arunci și abia apoi să le deschizi pe cele noi.

Renunţă la cada şi chiuveta de dimensiuni mari

Cumpără o cadă sau o cabină de duş care să nu sufoce tot spațiul băii. Poți alege, de exemplu, ca toaleta, chiuveta și cada să fie montate pe un singur perete. Astfel, vei folosi partea din capăt a băii pentru a așeza, să zicem, mașina de spălat. Sau poți lăsa liber întreg locul rămas.

Dacă decizi să aloci doi pereți instalațiilor sanitare, ai grijă cum le grupezi. Într-o baie cu toate laturile egale, poți plasa vasul de WC și lavoarul pe un perete, iar cada pe peretele opus.

Dacă baia ta nu este chiar atât de mică, încearcă să montezi cada sau dușul pe un perete, chiuveta pe altul și toaleta pe un al treilea.

Alege mobilierul adecvat
Dulapul pentru chiuvetă este alegerea ideală pentru o baie mică. Poți depozita acolo o mulțime de lucruri utile.

Un mic taburet pe care să stai atunci când te dai cu cremă sau pe care să arunci un halat sau un prosop te poate scuti de bătaia de cap de a te plimba între baie și cameră în timp ce te pregătești în grabă să pleci undeva.

Rafturile drăguțe montate pe un perete pot avea un efect estetic extraordinar și totodată sunt soluția perfectă pentru a scăpa de aglomerația din baie.

Un cuier montat pe ușă e o alternativă la dulapurile suspendate. Dacă te dezbraci în viteză ca să intri la duș, tot ce ai de făcut este să întinzi mâna.

Cutiile compartimentate sunt cochete și te și ajută să-ți păstrezi în ordine și la îndemână rujurile, rimelul și pudra pe care le folosești frecvent.

Nu ignora nici spațiul de sub chiuvetă, unde n-ar strica să ai un dulăpior discret, pe care-l poți umple cu de toate și care nici nu-ți va sta în cale.

Decorează cu mult curaj

Dacă baia are geam, poți așeza o plantă mică pe pervaz. Gândește-te la un un bambus într-un vas transparent din sticlă.

Pe jos, poți pune un covoraș colorat, pufos. Ai grijă doar ca nuanța să fie caldă, nu stridentă.
Câteva lumânări sau chiar o candelă de aromaterapie poate fi un element interesant pentru baia ta.

Oglinda

Nu ignora efectul aproape miraculos al unei oglinzi în baie. Pe lângă utilitatea evidentă, creează o extraordinară iluzie de spațiu.

Culorile 

Albul e culoarea cea mai indicată pentru o baie mică. Va crea impresia de spațiu mai generos și vei obține și luminozitate mai mare. Un efect similar poți obține dacă îmbraci baia în faianță și gresie bej sau crem.

Soluții există. Și sunt simple și deloc costisitoare. Așadar, poți transforma baia ta mică într-un loc mai spațios și, pe deasupra, confortabil și modern.

Surse foto: deco-cool.com, deavita.fr, pinterest.com, designferia.com, fr.123rf.com, deco-fr.net, greekpull.com, kasanga.net, brl.press, inspirationbain.com, greekpull.com.

Lasă un Comentariu...

*