Cum alegi cea mai bună culoare pentru baie

Dacă vrei să aduci puțină culoare în baia ta, să-i dai un suflu nou sau pur și simplu să o redecorezi, aaflă ce culori ar trebui să alegi pentru a avea o baie nouă și modernă.

culori in baie

Nu contează cât de îndrăzneț este proprietarul sau cât de extravagant, important este ca încăperea pe care o dorește a fi renovată să aibă culori care să se potrivească atât cu stilul casei, cât și cu stilul lui.

culori in baie 1

Picture 1 of 10

Alege trei culori

Regula de trei culori este un ghid principal important în alegerea unei palete de culori potrivite pentru baie.  Alege o culoare neutră, o culoare bogată și un accent. Pentru a face acest lucru cu succes, gândiți-vă proporțional și bazați-vă pe următoarea schemă de distribuție 70/20/10. Utilizați cea mai ușoară culoare pentru 70 la sută din decorul camerei, al doilea cel mai ușor de 20 la sută, iar cea mai îndrăzneață pentru 10 la sută. Cele neutre pot fi combinate în diferite moduri. De exemplu, alb plus  maro cafeniu plus verde deschis este egal cu rece, curat și clasic. Dar, maro deschis, cu maro închis, și verde  este energizant și înălțător.

Mixează două culori neutre

O schemă de culori neutre poate crea o atmosferă de liniste și calm. Din nou, se aplică regulile proporțiilor: pentru două culori, distribuția trebuie să fie de 70/30. Două culori neutre, cum ar fi gri și alb, fac o schemă de culori cu adevarat interesantă, chiar dacă tendința este de a fi considerate banale.  Pentru un interes vizual interesant, poți adăuga o gresie sau o faianță cu model pe podea.

Alege două culori contrastante.

Dacă vrei ca aspectul băii se fie mai viu și mai plin de energie, poți mixa două culori contrastante. De exemplu, portocaliu și albastru sunt complementare și ”fortifiante”. Pentru a mai domoli puțin contrastul, poți alege să pui o chiuvetă albă sau o cadă, sau de ce nu peretele din dreptul chiuvetei să fie alb. De asemenea, mai poți sparge energia cu o perdea de duș albă sau cu materialele folosite care să fie tot deschise la culoare.

Nu-ți fie frică de culorile întunecate

Mulți oameni optează pentru tonurile calde, bogate, adânci în favoarea celor mai ușoare și mai luminoase în camere mici. Aceasta nu este tocmai o alegere potrivită, deoarece un maro închis poate oferi un contrast dramatic, mai ales într-o cameră în care e nevoie de echilibru. Ceea ce mulți nu ltiu, este că nuanțele închise pot oferi, mai ales într-o baie, senzația de spațiu, bineînțeles, dacă sunt accesorizate corespunzător.

 

 

Lasă un Comentariu...

*