Baie smart – dacă în trecut camera de baie servea doar ca un spațiu complet funcțional, astăzi rivalizează cu orice altă cameră din casă atât în ceea ce privește decorul interior, cât și confortul pe care îl oferă. Astăzi, în loc de utilitatea zilnică a acestui spațiu, este timpul să te bucuri și să te relaxezi după o zi grea de muncă. Baia oferă o ambianță pe cât de elegantă, pe atât de practică. În acest articol vă oferim idei de amenajare pentru o baie smart astfel încât să transformați complet banala baie de bloc. În acest sens, vă oferim mai jos idei despre cum să amenajați o baie modernă cu finisaje fără îmbinări.
Spre exemplu, dușurile fără îmbinări ne fac imediat să ne gândim la o zonă de wellness într-un hotel de 5 stele – astfel amintirile din ultima noastră vacanță revin și începem ziua mult mai fericiți.
Desigur, vă întrebați: cât costă o astfel de baie, nu? Ca și în alte tipuri de design interior, baia cu astfel de finisaje depinde foarte mult de calitatea materialelor folosite. Însă, puteți obține o evaluare realistă de la designeri de interior. In cazul unei bai fara gresie, cea mai importantă este tencuiala deoarece aceasta va avea un impact semnificativ asupra costurilor.
Avantaje – baie smart fără îmbinări
Nu este de mirare că finisajele fără rosturi găsesc din ce în ce mai mulți fani și susținători, deoarece aduc cu ele numeroase avantaje. Pe de o parte, sunt atractive din punct de vedere vizual deoarece fac camera de baie să fie mai modernă, mai spațioasă, ordonată și mai alez elegantă. Un alt avantaj este efortul mai mic de întreținere: suprafețele fără rosturi sunt mult mai ușor de curățat. Acest lucru ne duce direct la următorul avantaj, igienizarea mai ușoară. Pentru că acolo unde nu există rosturi, nu apare nici murdărie, umezeală și mucegai. Pe lângă toate aceste neplăceri legate de îngrijire și întreținere, impactul asupra sănătății este redus semnificativ. Iată câtev idei:
Chit de piatră
O umplutură de piatră constă din materiale naturale de diferite mărimi ale granulelor, care sunt legate cu rășină. Această compoziție este ideală pentru baie deoarece este respirabilă și tolerează umezeala. Vizual, această variantă impresionează prin paleta sa versatilă de design de culori, structuri fine și un aspect deosebit de fresh. Aplicarea umpluturii cu piatră funcționează similar tencuielii, aceasta poate completa foarte frumos plăcile de gresie care nu trebuie neapărat îndepărtate. Un profesionist poate aplica cu ușurință umplutura de piatră astfel încât să aibă un aspect uniform.
Răşină
Pardoseala devine, de asemenea ușor de întreținut și are un asepect uniform dacă se folosește rășina sintetică, care este potrivită atât pentru designul podelei, cât și pentru pereți. Materialul sintetic este deosebit de ușor de curățat, impermeabil și rezistent la uzură și – la fel ca tencuiala de var și umplutura de piatră – poate fi aplicat chiar și pe plăcile existente. Cu toate acestea, dacă nu aveți experiență în prelucrarea rășinii sintetice, vă sfătuim să angajați o firmă specializată pentru a vă reproiecta baia, deoarece acest material este foarte solicitant de prelucrat.
Tapet
Dacă vrei să eviți rosturile din baie, poți alege și design complet diferit, și anume tapetul pulverizat – ca în camera de zi și dormitor. Pot fi folosite doar tapete speciale pentru camere umede, care sunt potrivite în mod special pentru baie. Alegeți tapete rezistente la apa si lavabile deoarece fac față unui nivel ridicat de umiditate. Important: pasta de tapet folosită trebuie să fie neapărat rezistentă la umezeală. Avantajul tapetului în baie este în primul rând estetica complet schimbată. În magazinele de profil există o varietate de opțiuni de design disponibile cu diferite culori, modele și structuri. Iar dacă te-ai săturat de un anumit look, o baie smart, modernă și care este în pas cu tendințele de design interior, se poate face rapid și ușor, chiar și fără ajutor profesional.