Baia – 2 sfaturi de care să ții cont atunci când începi o amenajare

Amenajarea locuinței tale reprezintă un aspect deosebit de important pentru ca totul să capete înfățișarea pe care ți-o dorești, pentru ca tot ceea ce creezi să se afle în perfectă armonie cu personalitatea ta și a membrilor familiei tale.

https://www.romstal.ro/cazi-de-baie-c2722.htmlAm tot vorbit despre amenajări de case, despre cum designul ales trebuie să fie în concordanță cu personalitatea ta, cum piesele de mobilier trebuie să se integreze în „povestea” pe care ai ales-o pentru căminul tău. Am vorbit despre bucătărie, living, dormitor, despre ce design să alegi sau ce stil se potrivește fiecărei încăperi. Dar cum rămâne cu baia? O baie trebuie amenajată în așa fel încât tot ceea să te simți cel mai bine, este locul în care petreci clipe frumoase ori de câte ori ajungi acasă după o zi lungă și am putea considera baia drept a doua cameră de relaxare din locuința ta. De aceea alegerea designului băii trebuie luat în serios.

Iată mai jos 5 trucuri de amenajare atunci când ne dorim să renovăm sau să finisăm baia:

1. Alege stilul potrivit!

Chiar de locuim la casă sau la apartament, o baie poate fi amenajată foarte ușor folosind inspirație și materiale potrivite. De obicei, interioarele se decorează în concordanță cu restul casei (cum am mai spus), în cazul băii stilul se transpune. Dacă ai ales un stil modern pentru a-ți decora locuința, nu uita, că și baia va trebui amenajată în acest stil, sau cel puțin să se integreze în stilul ales pentru restul căminului. Ce-i drept, investiția pentru astfel de amenajări poate costa mult, dar cu siguranță există și variante mai accesibile. Dacă vorbim despre amenajări băi, designul trebuie ales ținând cont de funcționalitatea acestuia, dar în același timp, să se creeze senzația de spațiu. O primă regulă ar fi că elementele nu trebuie așezate fix la intrarea în baie, chiar lângă ușă, deoarece acestea ar da senzația de aglomerat. Nu uita că unei băi mari i se poate potrivi o cadă mare, pe care o poți regăsi aici, unde să petreci clipe de răsfăț.

2. Spațiu mare pentru băi mici!

Am tot vorbit despre amenajarea unei băi, dar ce ne facem dacă spațiul nu ne oferă prea multe variante? Spațiul este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ținem cont. Cu cât există mai mult spațiu, cu atât baia poate fi mai utilă. Dar și băile mici pot fi amenajate modern și confortabil, mai ales dacă elementele folosite și piesele de mobilier sunt puse în locul potrivit.

Amenajarea unei băi mici e ca un joc de puzzle. Materialele alese trebuie să fie în concordanță cu spațiul, astfel atunci când alegi gresie si faianta pentru baie trebuie să optezi pentru plăci mici, în nuanțe cât mai frumoasă, deschise la culoare. Cabina de duș trebuie să fie comodă și suficient de încăpătoare pentru toți membrii familiei, dar și destul de mică cât să nu ocupe întreaga baie. WC-ul și chiuveta trebuie să fie și ele încadrate în acest design: suficient de mari cât să fie utile, dar suficient de mici cât să nu ocupe tot spațiul.

Designul trebuie să fie în perfectă armonie cu funcționalitatea băii. Deseori, pentru amenajări băi mari se alege un stil minimalist sau în culori cât mai închise. De aceea, băile mici dau mai mult senzația de confort față de cele mari. În baia ta mică îți poți pune amprenta personală alegând culori vii și luminoase. Un truc recomandat de specialiști este montarea unei oglinzi mari, cu scopul de a mări vizual spațiul. La fel de important este și iluminatul! O încăpere întunecată va părea mult mai mică decât este în realitate. Se poate monta un corp de iluminat pe tavan și unul deasupra oglinzii, pentru iluminatul local.

Spațiul de depozitare este o altă problemă de care ne lovim la băile mici. Cu cât reușim să ne organizăm locurile în care să depozităm prosoapele, produsele cosmetice și tot felul de obiecte de igienă personală, cu atât baia va părea mai spațioasă. De aceea, atunci când porniți procesul de amenajări băi, folosiți rafturi și etajere montate pe pereți pentru a câștiga spațiu la nivelul pardoselii.

Lasă un Comentariu...

*