Poate că vă doriți o baie mai luxoasă, dar bugetul de care dispuneți nu coincide cu ceea ce înseamnă lux. Totuși, asta nu înseamnă că nu puteți beneficia de o baie confortabilă, estetică și care să vă ofere relaxarea de care aveți nevoie.
Dacă doriți să vă transformați baia într-un mic SPA, consultați aceste idei pentru a vă îndeplini dorința fără costuri ridicate și fără inconvenientul de a construi:
- Înlocuiți capul de duș. Îmbunătățiți-vă experiența de a face duș înlocuind capul de duș actual cu unul modern, prevăzut cu duze care imită ploaia. Modelele noi de capete de duș încorporează duze care funcționează pe baza unui sistem de inducție a aerului, creând astfel un flux intens de apă care imită o ploaie relaxantă. Partea bună este că puteți găsi astfel de capete de duș în finisaje diferite, care se vor potrivi cu restul feroneriei din baie. Explorați, de asemenea, gama modernă de instanturi de apă caldă electrice pentru a vă asigură că nu veți duce niciodată lipsă de apă caldă.
- Prosoape calde. Răsfățați-vă cu un prosop cald după duș sau baie. Puneți prosoapele, pijamelele, halatele sau orice alt articol pe calorifere verticale și cât timp faceți duș, acestea se vor încălzi, oferindu-vă confortul de care aveți nevoie într-o zi friguroasă. Cu toate că există numeroase opțiuni electrice, de la pături electrice, încălzitoare pentru picioare și până la șaluri de umeri, acestea trebuie folosite cu maximă prudență.
- Optați pentru materiale naturale. Nu există nimic mai evocator pentru estetica SPA decât materialele naturale, cum ar fi tecul, bambusul și piatra. Dacă vă place aspectul unei pardoseli din piatră, dar nu și costul, există o soluție mai accesibilă, și anume un covor din baie realizat din piatră de râu, fixată pe un suport stabil, sigur pentru a fi folosit în afara dușului.
- Un lux accesibil. Există puține lucruri la fel de relaxante precum o baie caldă și lungă. Iar dacă veți achiziționa o tavă din bambus pentru cadă, baia va fi mult mai plăcută. Veți dispune de un loc convenabil unde puteți pune o carte, o ceașcă de ceai sau un pahar de vin. Cele mai multe tăvi pentru cadă sunt extensibile și mânerele sunt prevăzute cu silicon anti-alunecare pentru mai multă stabilitate.
- Sunet surround. Când spunem SPA, deja ne gândim la ambianța liniștită, relaxantă, la muzica plăcută care ne întâmpină sau la acele sunete ale naturii care ne fac experiența SPA și mai plăcută. Indiferent dacă preferați sunetele naturii sau doar vă place să ascultați muzica preferată cât timp faceți un duș sau vă răsfățați cu o baie mai lungă, puteți configura un sistem surrounnd în baie. Puteți opta, de exemplu, pentru un ventilator inteligent, care încorporează difuzor bluetooth și lumină LED. Nu mai trebuie să țineți în baie un radio vechi sau să vă faceți griji că telefonul va avea de suferit din cauza apei și umidității.
- Baie terapeutică cu săruri. Pentru o sumă modestă, vă puteți bucura de ritualul unui SPA pur și simplu adăugând săruri naturale în baie. Pentru calmarea durerilor și pentru ameliorarea stresului, este recomandat să adăugăm în apa de baie sare Epsom și câteva picături de uleiuri esențiale. Sarea Epsom sau sulfatul de magneziu este responsabilă de ameliorarea tensiunii, a stresului și a altor dureri.
- Scaun de duș. Dacă aveți spațiu suplimentar în duș, atunci îi puteți spori eficiența folosind un taburet de baie din bambus. Optați pentru un taburet care previne acumularea de apă și de săpun și care este prevăzut cu un raft interior, ideal pentru organizarea convenabilă a articolelor esențiale de duș.
În timpul sezonului cald, extindeți experiența SPA în curtea casei. Cu un duș în aer liber, vă puteți revigora sub razele soarelui. Un astfel de duș potrivit pentru a fi folosit în aer liber este adesea fabricat din lemn masiv și țevi de inox care se conectează la furtunul de grădină standard.