4 trucuri pentru a avea mai multă lumină într-o baie fără ferestre

Băile cred că sunt printre singurele încăperi care sunt private de lumină naturală, însă acest lucru nu ar trebui să te împiedice în a-i oferi luminozitate și căldură.

4 trucuri pentru a avea mai multa lumina intr-o baie fara ferestre (1)

Picture 1 of 8

Așadar, nu-i chiar o tragedie dacă baia ta nu are ferestre, pentru că sunt câteva trucuri la care poți recurge pentru a rezolva aceasta problemă, iar noi suntem aici pentru a-ți prezenta 4 dintre ele.

1. Unul din trucurile la care specialiștii recurg atunci când au de amenajat o încăpere precum baia, care este lipsită de ferestre, este de a utiliza albul din belșug în acest spațiu. De ce? Albul este una dintre culorile care reflectă cel mai bine lumina într-un spațiu și, totodată, este cea care creează și iluzia de spațiu mai mare.

În plus, ceea ce este foarte interesant la acest truc este că albul nu trebuie să se regăsească strict la nivelul pereților, ca și finisaj, vopsea, el poate fi inserat în acest spațiu prin intermediul accesoriilor.

Astfel, perdeaua de duș, covorașul de baie sau gresia pot fi elementele albe pe care le poți folosi pentru a lumina baia.

2. În lipsa luminii naturale, evident o altă soluție este de a opta pentru corpuri de iluminat de baie ca acestea. Trucul în această situație este poziția pe care o alegi pentru aceste corpuri de iluminat.

Ori, pentru a crea o atmosferă cât mai naturală, optează pentru corpuri de iluminat achiziționate dintr-un loc ca acesta, ce-ți oferă accesul la o lumină ambientală apropiată de cea naturală. Totodată, pentru că lumina naturală este distribuită pe orizontală, pentru a imita acest efect încearcă să montezi o aplică pe o suprafață lucioasă, precum oglinda.

Dacă îți este imposibilă această operație ai putea merge pe varianta unor corpuri de iluminat tip pandantiv, care să atârne din tavan până deasupra capului tău.

3. Un alt truc recomandat de specialiști atunci când trebuie să amenajezi o baie fără lumină naturală este de a te focusa pe materiale care nu absorb lumina. Sticla, finisajele metalice sau oglinda sunt materialele cele mai potrivite în această situație. Într-o astfel de situație, în care baia este lipsită de lumină, accesoriile cât mai simple, din sticlă vor avea un aport semnificativ. Pe lângă faptul că vor contribui la răspândirea luminii, ele nici nu vor lăsa impresia că ocupă mult spațiu din această încăpere.

4. Oglinda este obiectul de care te poți ajuta nu numai atunci când ai de-a face cu un spațiu mic, ci și atunci când vrei să amenajezi o baie lipsită de lumină naturală, de geamuri ample.

Astfel, mai multe oglinzi amplasate în locuri cât mai neobișnuite, neașteptate te vor ajuta să oferi lărgime spațiului și, totodată, mai multă lumină. Un truc foarte interesant ar fi să îmbraci cada în oglindă pentru a crea iluzia unei podele mult mai mari.

De asemenea, pentru o deschidere amplă a spațiului, poți opta pentru o cabină de duș din sticlă transparentă. Însă, pentru că vorbeam de oglinzi totuși, acestea pot înlocui cu succes finisajul de pe un întreg perete, mai ales cel pe care este montată chiuveta. În felul acesta împuști doi iepuri dintr-o lovitură. Creezi iluzia unei băi mult mai mari și sporești efectul de lumină într-un mod inedit.

Pentru un efect cu adevărat original poți să montezi o oglindă mai mică peste cea care acoperă tot peretele sau doar o simplă ramă care să inducă ideea unei oglinzi secundare.

Lasă un Comentariu...

*