O casă liniștită și confortabilă este ca un antidot împotriva stresului. Viața noastră devine din ce în ce mai aglomerată în fiecare zi. Din momentul în care ieșim dimineața din casă și până seara la întoarcere, parcă ne-am afla într-o cursă haotică. Cel puțin, gândul că ne întoarcem într-o casă liniștită ne mai alină puțin motivele de stres.
Totuși, atunci când majoritatea oamenilor caută modalități de a gestiona stresul, deseori trec cu vederea una dintre cele mai simple și eficiente strategii, și anume crearea unei amenajări cât mai relaxante acasă. Cu alte cuvinte, locuințele noastre trebuie să fie atrăgătoare din punct de vedere fizic și emoțional. Atunci când creem atmosfera potrivită folosind decorurile potrivite, casa noastră va deveni un fel de sanctuar, unde mereu ne simțim relaxați și în deplină siguranță.
În rândurile care urmează, veți afla cum puteți crea o atmosfera relaxantă acasă, la care veți dori să vă întoarceți în fiecare zi:
- Transformați baia într-un centru spa. În situația în care aveți doar o cabină de duș, asta poate însemna să instalați o cadă de baie. Băile lungi și calde în care adăugați puțină sare amară, uleiuri esențiale și o mână de bicarbonat sunt excelente pentru detoxifierea corpului. Pe lângă o cadă, veți mai avea nevoie de covorașe de baie, de halate, prosoape în diferite mărimi și de o perie naturală dacă doriți să practicați tehnica de periaj uscat pentru îmbunătățirea circulației sângelui și elasticității pielii.
- Mențineți curățenia. O casă prăfuită, dezordonată și aglomerată nu va transmite niciodată sentimentul de relaxare și de confort. Un program regulat de curățenie și aerisirea casei pot îmbunătăți calitatea aerului pe care îl respirați, ceea ce este deosebit de important. Pentru ca programul de curățare a casei să nu dureze ore în șir, puteți opta pentru gresie tip parchet în zonele care suportă trafic intens, mai ales în bucătărie și la intrarea în casă.
- Optați pentru var alb. Albul a fost descris ca fiind culoarea care reduce tensiunea. Simbolizează claritatea și prospețimea. Probabil, acesta este și motivul pentru care majoritatea camerelor de hotel sunt vopsite în alb. Dacă doriți să creați o atmosferă relaxantă, este esențial să utilizați o culoare cu efect terapeutic, așa cum este albul. Mai mult, albul este o culoare foarte liniștitoare care ajută la încetinirea ritmului cardiac, la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea anxietății. În plus, face ca întreaga locuință să radieze și să pară mai mare decât este în realitate.
- Decorați cu plante verzi. Plantele se pricep de minune să creeze amenajări pline de viață. O plantă verde, cunoscută și ca plantă decorativă prin frunze, simbolizează viața și calmul. De asemenea, are un efect pozitiv asupra sănătății. Plantele eliberează vaporii de umiditate în timpul procesului de fotosinteză, iar acest lucru ajută la creșterea umidității aerului și la menținerea unei stări bune de sănătate. Plantele elimină 87% toxine din aer, curăță și purifică aerul, ușurează respirația, cresc nivelul de umiditate, reduc stresul, accentuează puterea de concentrare și creativitatea și ne mențin într-o stare generală de sănătate mai bună.
Într-un final, asigurați-vă că locuința beneficiază din plin de lumină naturală. Evitați orice lucru care ar putea bloca pătrunderea luminii în locuință, așa că dați draperiile la o parte și nu blocați ferestrele cu piese de mobilier. De asemenea, pentru un plus de lumină în locurile-cheie ale casei, optați pentru iluminare LED. O lampă lângă pat, un lampadar în camera de zi sau o bandă LED deasupra zonei de gătit vă asigură confort permanent.