3 tipuri de căzi de baie – Cum o alegi pe cea potrivită

Puține lucruri sunt mai plăcute, după o zi plină și obositoare, decât o baie caldă și câteva momente de răsfăț petrecute în confortul de acasă. Cada ocupă un rol foarte important în această ecuație, fiind elementul principal care te îmbie la relaxare și care determină funcționalitatea băii. Alegerea unei căzi potrivite poate fi, însă, o provocare, mai ales atunci când suprafața din baie nu este tocmai generoasă.

Există căzi cu forme și dimensiuni variate, realizate din materiale diverse, unele dintre ele având chiar și funcții suplimentare. Cu toate acestea, atunci când ajungi să cumperi propria cadă, nu este suficient să alegi ceea ce îți place, ci trebuie să ții cont de ceea ce se potrivește băii tale. Degeaba preferi modelele cu forme asimetrice dacă acestea nu pot fi instalate în spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, ți-am pregătit câteva informații utile despre cele mai căutate tipuri de căzi și despre materialele din care pot fi realizate acestea. Având aceste detalii îți va fi mai simplu să cauți modelul ideal de cada de baie pe sensodays.ro.

Tipuri de căzi de baie – Avantaje și dezavantaje

Cada freestanding

Unul dintre cele mai populare modele este cada freestanding, o cadă individuală, fără picioare, care nu trebuie prinsă de pereți sau de alte suprafețe. Principalul avantaj al acesteia este designul, simplu și minimalist, perfect atât pentru băile amenajate în stil contemporan, cât și pentru cele tradiționale. Însă, pentru a pune în valoare acest element, ai nevoie de o baie mare, încăpătoare, în care să te bucuri de libertate de mișcare.

Cada încastrabilă

Căzile încastrabile sunt, de asemenea, foarte căutate, fiind ieftine și ușor de instalat, indiferent de mărimea băii. Acest model are cuva încadrată între trei pereți de legătură, iar o parte este finisată. Este varianta clasică, pe care o alegi pentru eficientizarea spațiului, nu pentru a atrage atenția asupra încăperii.

Cada de colț

Acest tip de cadă utilizează eficient chiar și băile foarte mici, oferindu-ți o experiență de îmbăiere cât se poate de plăcută. Configurația triunghiulară este ideală pentru o romantică în doi, și, în plus, o cadă pe colț dispune, de obicei, și de un loc de așezat puțin mai înalt.

Cum alegi cada de baie în funcție de material

Atunci când alegi materialul din care este realizată cada de baie trebuie să ai în vedere două aspecte: prețul și confortul. Există materiale practice și accesibile, dar și materiale sofisticate, fiecare dintre ele având texturi și calități diferite.

Una dintre cele mai populare opțiuni este acrilul, un material ușor, rezistent la impacturi puternice, disponibil în diferite stiluri și mărimi. În plus, spre deosebire de căzile din fibră de sticlă, cele din acril nu se deformează în timp datorită materialului neporos.

Și căzile din compozit sunt o opțiune bună, materialul realizat dintr-un mix de minerale și rășini sintetice fiind recunoscut pentru aspectul plăcut, rezistență și durabilitate.

În schimb, dacă vrei să ieși din tipare, poți alege o cadă dintr-un material mai puțin întâlnit în băile obișnuite. Piatra naturală, marmura, cuprul sau chiar lemnul sunt ideale pentru amenajările luxoase, în care se pune accent, în primul rând, pe latura estetică.

Sunt mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când îți alegi cada de baie. De la dimensiune, formă, preț și materialul din care este realizată până la stilul de viață al familiei tale și nevoile voastre zilnice. Doar așa vei putea lua o decizie inspirată, care să îmbine atât confortul și designul, cât și funcționalitatea.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/white-ceramic-bathtub-beside-clear-glass-wall-1358912/

Lasă un Comentariu...

*