3 pași simpli pentru o casă mai puțin toxică

Pentru mulți dintre noi, a locui într-o casă mai sănătoasă și mai puțin toxică poate părea destul de dificil, mai ales că suntem înconjurați de produse sintetice, create în laboratoare și, desigur, nici nu știm prea bine de unde am putea să începem. La urma urmei, apa pe care o bem, aerul pe care îl respirăm, mâncarea pe care o consumăm și toate produsele pe care le folosim zi de zi sunt tot mai încărcate cu substanțe toxice și poluanți.

Dar nici nu trebuie să disperăm sau să considerăm că suntem într-o situație fără ieșire, când de fapt există mai mulți pași pe care îi putem face și care ne vor duce spre o locuință mai curată și spre un stil de viață mai sănătos, care să ne favorizeze longevitatea.

Iată, în cele ce urmează, ce anume puteți face pentru a începe să locuiți chiar din acest moment într-o casă mai puțin toxică:

  1. Beți apă filtrată. După cum bine știm, apa este esențială pentru o stare bună de sănătate, dar consumul de apă de la robinet poate fi, de fapt, în detrimentul sănătății. Apa de la robinet este contaminată cu substanțe chimice nocive, precum clor, pesticide, radium, medicamente și chiar crom hexavalent. Apa îmbuteliată nu este nici ea mai bună, mai ales că datele arată că aproximativ 25% din apa îmbuteliată este, de fapt, apă de la robinet, asta ca să nu mai vorbim despre costurile apei îmbuteliate. În plus, apa îmbuteliată vine cel mai adesea în sticle de plastic, iar cercetările au arătat că plasticul conține substanțe chimice, precum BPA și ftalați care ajung în apă, mai ales dacă obișnuim să expunem apa îmbuteliată la căldură. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru sănătatea noastră și a tuturor membrilor familiei este să folosim un filtru apă. Un astfel de filtru de apă se achiziționează în funcție de apa din zona în care locuiți, motiv pentru care este bine să testați mai întâi apa la un laborator de specialitate, după care să achiziționați un filtru de apă.
  2. Faceți curățenie în dulapul din baie. Pielea este cel mai mare organ de detoxifiere al organismului. Așa cum ficatul este uzina interioară a corpului, care filtrează tot ceea ce mâncăm și bem, inclusiv medicamentele pe care ni le administrăm, la fel pielea este cea care permite detoxifierea exterioară. Doar că majoritatea persoanelor folosesc produse sintetice și mult prea parfumate, precum șampoane, deodorante, loțiuni, creme, parfumuri, adică produse care blochează procesul natural de detoxifiere a organismului. Într-o astfel de situație, va trebui să alocați o amiază întreagă pentru a face curățenie în dulap baie, acolo unde majoritatea persoanelor depozitează toate produsele de igienă corporală și înfrumusețare. Pe măsură ce faceți curățenie, va trebui să aruncați la coș fără milă toate produsele care conțin parfumuri artificiale. Parfumul este o formulă considerată a fi un „secret comercial”, astfel încât ingredientele sale individuale nu sunt obligate să fie listate pe etichetă. Asociația Internațională a Parfumurilor a menționat aproximativ 3000 de substanțe chimice diferite care pot alcătui o formulă de parfum, iar aceste substanțe chimice conțin alergeni, iritanți respiratorii, perturbatori hormonali, cauzatori de cancer și alte substanțe chimice toxice pentru creier, pentru sistemul nervos și pentru sistemul reproductiv. Există mai multe modalități de a evita parfumul artificial, dar în mare, va trebui să citiți eticheta fiecărui produs înainte de a-l cumpăra. Cel mai indicat este să optați pentru acele produse care menționează pe etichetă că nu conțin parfum sintetic sau că sunt parfumate doar cu uleiuri esențiale. De asemenea, evitați parfumurile ambientale, spray-urile de țesături și lumânările parfumate.
  3. Înlocuiți plasticul în bucătărie. Recipientele de depozitare a alimentelor din plastic și sticlele de apă reutilizabile pot conține substanțe chimice care perturbă hormonii, cum ar fi BPA și ftalați. Nu numai că aceste substanțe chimice pot perturba sistemul endocrin și hormonii, dar de asemenea, cercetările au arătat că scad IQ-ul copiilor. Dacă nu puteți să aruncați tot plasticul dintr-o dată, începeți să înlocuiți treptat recipientele și sticlele de apă pe care le utilizați cel mai frecvent. Optați pentru recipiente de sticlă sau inox, cum ar fi sticle de apă reutilizabile din sticlă, termos din inox și caserole din sticlă sau bambus.

În cele din urmă, încercați să consumați cât mai multe alimente organice. Nu numai că alimentele organice conțin mai mulți nutrienți, dar totodată, s-a dovedit că oamenii care au consumat alimente organice timp de câteva zile au reușit să diminueze simțitor nivelul pesticidelor din organism.

Lasă un Comentariu...

*