5 sarcini care i-ar putea surprinde pe noii proprietari de locuințe

După toate drumurile, apelurile telefonice, documentele și organizarea tuturor lucrurilor, în sfârșit aveți în mână cheia de la noua casă. După toată oboseala, agitația, dar și entuziasmul care însoțesc achiziția unei case, la un moment dat praful se așează, veți începe să despachetați lucrurile și să vă continuați viața.

5 sarcini care i-ar putea surprinde pe noii proprietari de locuințe

Iată câteva elemente esențiale de care trebuie să țineți cont atunci când intrați în posesia unei noi proprietăți imobiliare:

  1. Asigurați-vă casa. Indiferent că decideți să locuiți în noua casă proaspăt achiziționată sau să o dați în chirie, este recomandat să o asigurați. Deși va trebui să plătiți lunar taxa de asigurare, pe lângă taxele asociate dacă veți închiria casa – despre care puteți afla mai multe aici – vă veți simți mai relaxați dacă știți că proprietatea este asigurată.
  2. Schimbați încuietoarea. Aceasta este o altă modalitate de a vă asigura casa. Indiferent că ați achiziționat o proprietate veche sau un apartament nou, așa cum sunt multe apartamente de aici, este întotdeauna bine să schimbați yala. Foarte mulți proprietari ignoră acest lucru, mai ales dacă s-au mutat într-un apartament proaspăt construit, însă o nouă încuietoare poate oferi o siguranță suplimentară. De asemenea, puteți lua în considerare un sistem de securitate sau de automatizare a locuinței. Pe de altă parte, dacă ați achiziționat o proprietate veche, din nou este foarte important să schimbați yala. Încuietorile vechi reprezintă o problemă de securitate, deoarece rugina și calitatea slabă pot afecta siguranța locuinței. Puteți îndeplini pe cont propriu această sarcină sau puteți solicita acest serviciu unui lăcătuș.
  3. Familiarizați-vă cu spațiul. Înainte de a porni la cumpărături, acordați-vă ceva timp pentru a cunoaște pe îndelete spațiul în care urmează să locuiți sau pe care îl veți da în chirie. Poate că un inspector autorizat de domiciliu deja a efectuat toate verificările necesare, însă puteți discuta cu un alt profesionist pentru a verifica toate utilitățile. Astfel, veți evita surprizele neplăcute de care ați putea avea parte atunci când veți închiria proprietatea sau atunci când veți locui în ea. Țevile, instalațiile sanitare, centrala de încălzire, aparatul de aer condiționat, cutia electrică – toate utilitățile ar trebui verificate și puse la punct.
  4. Este timpul pentru o curățenie temeinică. Înainte de a vă muta toate bunurile, cel mai recomandat este să faceți o curățenie temeinică de sus până jos. Dacă vă mutați într-o casă veche, pot exista zone care nu au fost curățate de mult timp. Oferiți locuinței un nou început prin crearea unei liste de verificare a tuturor camerelor și a obiectelor care au nevoie de o îngrijire aparte. Poate că veți fi surprinși de cât de multe lucruri au nevoie de o curățare riguroasă, dar această curățenie este necesară pentru o bună stare de sănătate. Dezinfectați toate suprafețele din casă, inclusiv tâmplărie, obiecte sanitare, pardoseli, întrerupătoare, butoane și mânere. La rândul lor, dacă pereții ar putea vorbi, cu siguranță ar spune „curăța-mă”. Chiar dacă aveți de gând să văruiți, este recomandat să șlefuiți suprafețele. Nu uitați nici de calitatea aerului. Conductele și orificiile de aerisire sunt magneți pentru praf și pot polua astfel aerul interior. Puteți lua în considerare inclusiv testarea calității aerului, mai ales dacă aveți animale de companie sau copii de vârstă mică.
  5. Profitați la maximum de noul spațiu. Se spune că nu știm cu adevărat ce lucruri avem până nu începem să le folosim. Unul dintre cei mai surprinzători factori ai mutării într-o casă nouă este tocmai cantitatea de lucruri pe care le deținem. Mai ales dacă dintr-un apartament sau garsonieră vă mutați la casă, veți avea o mulțime de noi oportunități de amenajare, depozitare și organizare. Cu toate acestea, când începeți să aduceți în casă toate cutiile cu lucruri, este posibil să fi subestimat câte lucruri aveți cu adevărat față de spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Nu începeți să achiziționați alte lucruri sau piese de mobilier suplimentare până nu găsiți un loc pentru articolele pe care deja le dețineți.

Odată ce toate problemele legate de siguranță, securitate și sănătate sunt rezolvate, este timpul să transformați casa în acasă. Cu doar o mână de var puteți crea un mediu prielnic relaxării. Sau ce spuneți de transformarea mansardei în acel atelier de hobby-uri pe care vi l-ați dorit dintotdeauna? Cu alte cuvinte, acum este momentul să vă creați casa de vis. 

Lasă un Comentariu...

*