5 modalităţi prin care poţi organiza o petrecere fără stres

Puţine alte activităţi şi experienţe sunt la fel de plăcute şi distractive ca petrecerile alături de toţi prietenii. Ce poate fi mai frumos decât un cerc întreg de prieteni care se distrează şi se simt bine, indiferent de ocazie, de vârstă sau de alte contexte? Petrecerile sunt modalităţile cele mai grozave prin care putem pune capăt rutinei, prin care ne putem relaxa şi prin care putem crea amintiri preţioase. Totodată, petrecerile înseamnă şi consolidarea legăturilor de prietenie, ceea ce este foarte important în această perioadă, când toată lumea este ocupată şi cu greu ne mai putem face timp pentru ceea ce contează cu adevărat.

Petrecerile însă, cel puţin pentru organizatori, înseamnă şi stres, pregătiri agitate, planuri peste planuri şi tot felul de amănunte care trebuie puse la punct. Chiar dacă există nenumărate restaurante, cluburi şi terase unde putem petrece până în zori, nimic nu poate întrece frumuseţea şi intimitatea unei petreceri organizate acasă, unde toată lumea se cunoaşte cu toată lumea şi atmosfera este una prietenoasă.

Organizarea unei petreceri nu trebuie să fie numaidecât încărcată de stres şi de pregătiri obositoare, ci se poate oricând recurge la unele modalităţi, cum sunt cele prezentate în rândurile următoare, prin care putem uita complet de agitaţie şi de pregătiri chinuitoare şi, în cea mai mare parte, lipsite de sens.

  1. Întâi de toate, creaţi un plan. Cu siguranţă, vă cunoaşteţi îndeaproape prietenii şi ştiţi cum anume şi cât anume petrec. În funcţie de aceste două criterii, puteţi pune la punct următoarele detalii. De exemplu, meniul petrecerii va fi stabilit în funcţie de câte ore va dura petrecerea.
  2. Optaţi pentru un meniu simplu. Cel mai bine este să pregătiţi gustări şi alte alimente care se pot servi chiar şi fără tacâmuri. O modalitate foarte apreciată de a petrece este cea a italienilor. În ciuda bucătăriei lor apetisante, italienii sunt de părere că meniul petrecerii poate fi unul absolut minunat doar dacă ştii cu ce anume să îţi umpli coşul la magazin şi cum să aşezi pe masă cele cumpărate. Cu alte cuvinte, stresul pregătirii preparatelor poate fi eliminat în totalitate dacă veţi alege preparate din comerţ care sunt pe placul invitaţilor. Semipreparatele de cea mai bună calitate, anumite sortimente de brânzeturi, acompaniate de nuci şi struguri, platourile cu legume sunt întotdeauna apreciate. Foarte binevenite sunt şi preparatele de peşte. Totuşi, pentru a diversifica puţin meniul, puteţi pregăti unele alimente pentru care nu trebuie să aşezaţi tacâmuri la masă. Checurile cu caşcaval, şuncă şi legume, checurile cu ciuperci, plăcintele cu brânză, plăcintele cu carne picantă de vită, tartele Quiche sunt toate exemple de preparate care se pot tăia uşor şi aşeza pe platouri. Foarte apreciate sunt şi petrecerile unde gazda nu foloseşte deloc farfurii şi tacâmuri, ci apelează la ambalaje din carton sau din alte materiale. Hârtiile, farfuriile de unică folosinţă, tăvile, paharele, cupele de îngheţată, sosierele, plus multe alte ambalaje de unică folosinţă sunt de mare ajutor atât pentru depozitarea preparatelor în frigider, dar şi pentru aranjarea unei mese casual.
  3. Nu lăsaţi pregătirile pentru ultima sută de metri. Ideal ar fi să faceţi tot ce puteţi, chiar să aranjaţi platourile cu aperitive, să spălaţi legumele sau să decoraţi tortul.
  4. Optaţi pentru aranjamente decorative simple, dar de efect. Alegeţi o singură pată de culoare care să se regăsească pe alocuri, indiferent că este vorba de şerveţele, ornamente sau materiale textile. Lumânările cu miros proaspăt sunt iarăşi de mare ajutor pentru crearea unei atmosfere minunate. Aranjamentele florale sunt binevenite la orice petrecere. Chiar şi o vază cu câteva lalele colorate sau cu câţiva trandafiri schimbă imediat tonul atmosferei. Pregătiţi un playlist cât se poate de lung cu muzica preferată, astfel încât petrecerea să fie întotdeauna învăluită în muzică.
  5. Oferiţi o mică atenţie invitaţilor la plecare. Cel mai adesea, fiecare invitat vine cu ceva la petrecere, aşa că ar fi minunat să şi plece cu ceva la pachet. Nu trebuie să fie mare lucru. Din nou, puteţi opta pentru ambalaje de unică folosinţă pentru a împacheta câteva prăjituri, fursecuri sau brioşe care au fost deliciul petrecerii sau puteţi oferi lumânări parfumate alături de un plic de ceai, iar dacă aţi pregătit mai multe preparate şi vreţi să vă asiguraţi că nu veţi rămâne cu ele în frigider, puteţi împacheta rapid tot ceea ce a rămas în tăvi.

Petrecerile organizate acasă sunt precum cărţile, aşa că invitaţia este prima pagină, iar mica atenţie de la final este ultima pagină. În cele din urmă, cel mai bine ar fi să nu vă stresaţi, încercând să faceţi ca totul să fie perfect. Nu există petreceri perfecte ci doar ceea ce aduce oamenii împreună este perfect.  

 

 

Lasă un Comentariu...

*