4 pași către o casă mai sănătoasă și mai confortabilă la care sigur nu te-ai gândit

Pentru multe familii din țara noastră și din întreaga lume, astmul și alergiile reprezintă în continuare o problemă stringentă și, conform celor mai recente sondaje, 1 din 12 persoane suferă de astm. La nivel global, milioane de copii suferă de astm, iar numărul lor continuă să crească cu repeziciune.

Deși simptomele de astm și de alergii sunt din cele mai neplăcute și deranjante, există modalități eficiente prin care le puteți preveni. Vă încurajăm să verificați următorii patru pași către o casă mai sănătoasă, mai confortabilă și fericită:

  1. Investiți în aparate de ionizare a aerului. Camera în care petreceți cea mai mare parte a timpului este locul în care ar trebui să poziționați un aparat de ionizare a aerului. În mod ideal, în dormitor ar trebui să instalați un astfel de dispozitiv, căci aici petreceți cel puțin 7 ore în fiecare noapte. Dacă se întâmplă să petreceți mai mult timp în altă încăpere a casei, luați în considerare amplasarea unui aparat de ionizare a aerului în fiecare cameră. Dacă nu știți cum anume funcționează un astfel de aparat și de ce este atât de eficient în combaterea astmului, aflați acum că un astfel de aparat generează ioni negativi care reacționează cu particulele poluante, curățând astfel aerul. În natură, ionii negativi sunt generați de soare, de razele cosmice, de fulgere și de alte fenomene naturale, iar ionizarea artificială redă fidel beneficiile naturii, venind în ajutorul persoanelor suferinde de astm și alergii. Când veți începe să folosiți un aparat de ionizare a aerului, veți fi surprinși de cât de mult se reduce cantitatea de praf, alergenii, dar și mirosurile neplăcute.
  2. Aer condiționat portabil. Mulți dintre noi considerăm sistemul de aer condiționat ca fiind util doar pentru răcirea aerului interior atunci când temperatura crește în termometre. Dar iată că un aparat de aer condiționat îndeplinește și alte funcții care susțin o stare bună de sănătate. Un sistem de aer condiționat portabil este potrivit pentru încăperile cu o suprafață de cel mult 65 de metri pătrați, pentru a beneficia de toate avantajele sale. Pe de o parte, un astfel de aparat menține automat clima din încăperi în regim plăcut rece, îndeplinind totodată funcțiile de dezumidificare și ventilare. În plus, filtrul de aer premontat elimină din aer scamele, praful, părul de animale, bacteriile, microorganismele și toate celelalte particule poluante, conducând la un mediu sănătos, prielnic persoanelor cu astm sau alergii. Filtrul se demontează și se curăță cu ușurință, iar recipientul colector trebuie golit rareori, deoarece este prevăzut cu un sistem inteligent de reciclare a apei condensate.
  3. Scăpați de covoarele vechi. Un purificator de aer nu poate face mari minuni dacă sursa de alergeni nu este eliminată, iar în cele mai multe locuințe, covoarele reprezintă principala sursă de alergeni. De asemenea, ar fi indicat să verificați sistemul de ventilație a casei și fiecare orificiu. Veți fi surprinși de modul în care această simplă verificare de rutină a orificiilor casei va face o mare diferență în calitatea aerului și va conduce la mai puține probleme de sinus, alergii, astm și afecțiuni respiratorii.
  4. Decorați cu plante de interior care curăță aerul. Nu doar că plantele de interior înfrumusețează decorul din fiecare încăpere, dar totodată oferă și beneficii tangibile pentru sănătate, beneficii pe care NASA le-a dezvăluit pentru a contribui la îmbunătățirea mediilor în care trăim și muncim. Plantele de interior au capacitatea de a elimina substanțe chimice nocive precum benzen, formadelhidă, tricloretilenă, xilenă și amoniac. Conform studiilor, crizantemele și crinul de interior sunt cele mai bune plante de purificare a aerului din casele noastre.

În cele din urmă, încercați să folosiți produse de curățare ecologice. Deși curățenia periodică ajută la reducerea alergiilor și astmului, tipul de produs de curățare pe care îl utilizați poate avea un efect negativ asupra stării de sănătate respiratorie. Optați, în schimb, pentru produse de curățenie ecologice, eco-certificate, formulate cu ingrediente derivate din surse naturale.

Lasă un Comentariu...

*