3 metode de a păstra în casă aerul curat

Știai că, într-o casă, anual, se strâng circa 17 kilograme de praf? Sau că poluarea se face vinovată de nenumărate boli, inclusiv astmul? Află cele 3 metode de a păstra în casă aerul curat, indiferent de cât de poluat e orașul/zona în care stai.

Când nu ne place un lucru, putem să închidem ochii. Dacă detestăm un zgomot – ne putem acoperi urechile. Iar în cazul în care un produs e pe lista noastră de alimente detestabile, pur și simplu nu-l consumăm. Ce se-ntâmplă însă atunci când avem de-a face cu un aer poluat? Evitarea sa nu mai e la fel de simplă. Descoperă, în continuare, cele 3 metode de a păstra aerul curat în casă, timp îndelungat, fără investiții mari. 

  1. Apelează la un purificator aer. Igrasie sau mucegai? Spune adio unor asemenea probleme care contaminează aerul din case. Un purificator de aer vine la pachet cu nenumărate beneficii. Printre ele se numără îmbunătățirea calității somnului, protejarea plămânilor prin reducerea nivelului de ozon și distrugerea particulelor alergene din aer, precum și un miros mai plăcut în camerele din casa ta. Acest lucru se datorează modului în care aparatul e conceput. Aerul din încăpere e atras în interior și filtrat de particulele de praf, microbi, virusuri, polen, acarieni, fum de țigară etc. Atrage atenție la tipul filtrului, atunci când faci alegerea. Cele mai bune filtre sunt cele cunoscute sub numele de HEPA. Testele au demonstrat că ele pot capta 99,7% din particulele cu dimensiuni de minim 0,3 microni! Nu uita nici de particularitățile legate de zgomot. Un purificator de aer bun, care să-ți permită să te odihnești, nu ar trebui sa facă un zgomot mai mare de 40 dB.
  1. Spune da unui aparat de aer portabil. Mecanismul este perfect pentru cei care doresc să aibă parte de aer curat cu investiții minime. Un aparat de aer portabil poate fi mutat dintr-o cameră în alta, extrem de ușor. În plus, nu implică un procedeu complicat de montare și nici nu necesită găurirea prealabilă a pereților. Pe lângă îndepărtarea căldurii, operațiune vitală mai ales pentru vârstnici și cardiaci, aparatele de aer condiționat prezintă și alte beneficii. Pe de o parte, ele previn poluarea aerului din încăpere și apariția bolilor respiratorii, asociate cu poluarea. Pe de altă parte, medicii susțin că simptomatologia rinitei alergice se poate ameliora datorită filtrelor, în special a celor pe bază de hârtie, folosite la aparatele de aer condiționat. Capacitatea de răcire a unui aparat este printre cele mai importante caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când alegi un aer condiționat. Acesta se exprima in BTU/ h. Cele mai căutate aparate de aer condiționat sunt cele de 12.000 BTU sau de 19.000 BTU. Factorii care influențează capacitatea de răcire a mecanismului sunt: dimensiunile camerei, suprafața vitrată și numărul de persoane. Pentru a nu fi zgomotos, acesta trebuie să se încadreze în valorile de 60-65 dB. Cele mai bune aparate de aer condiționat sunt cele cu clasa energetică A, cu o garanție mai mare și, eventual, cu diverse tipuri de filtre (ex: electrostatic, de ionizare, anti-fungus).
  1. Adoptă cât mai multe plante de apartament. Potrivit unui studiu publicat de Societatea Americană de Științe Horticole, plantele de apartament pot contribui la îmbunătățirea semnificativă a calității aerului din interior. De exemplu, plantele din categoria Chlorophytum comosum sunt eficiente în privința reducerii benzenului, a formaldehidei, monoxidului de carbon și a xilenului din aer. În plus, ele oferă și un plus de frumsețe oricărei camere, favorizând relaxarea organismului și îmbunătățind sistemul imunitar!

Lasă un Comentariu...

*