Sportul îmbunătățește starea de sănătate și te ajută să te menții în formă. De ce nu ți-ai transforma casa într-un stimulent pentru mișcare? Află care sunt cele 3 aparate utile pentru propria sală de sport mereu la îndemână.
Dacă te numeri printre cei prea ocupați ca să mai meargă la sala de forță, nu ești singurul. Doar opt români dintr-o sută fac sport în mod regulat, arată statisticile. Iar 7 din 10 nu au practicat vreun sport niciodată! Totuși, dacă îți dorești să duci un mod de viață sănătos, există o soluție. Atunci când nu mergi tu la sală, vine ea la tine. Descoperă cele 3 aparate utile pentru propria sală de sport, care te vor ajuta să-ți menții tonusul și buna dispoziție.
- O bandă de alergat. Alergatul este unul dintre cele mai accesibile sporturi din lume. E ușor de practicat și, în plus, îți aduce nenumărate beneficii. Dincolo de creșterea performanțelor fizice, alergatul te poate ajuta să întârzii mecanismele fiziologice de îmbătrânire. Mai exact, prin practicarea unei asemenea activități, în mod constant, poți încuraja secreția hormonului de creștere, HGH, responsabil de combaterea efectelor îmbătrânirii. După vârsta de 40 de ani secreția acestui hormon este, de obicei, stopată. Tot alergatul, susțin cadrele medicale, îmbunătățește capacitatea cardiacă, întărește sistemul imunitar și alungă stresul și anxietatea, atât de frecvente în secolul nostru. Cu o bandă de alergat ai șansa să practici acest sport în orice anotimp, indiferent de vremea de afară. În plus, benzile pentru alergat permit alegerea vitezei și a gradului de înclinare a suprafeței de alergare, timp în care monitorizează parametrii tăi fizici.
- O bicicletă medicinală. O bicicletă pentru fitness poate deveni cel mai bun aliat în lupta contra kilogramelor. Mai ales că, în România, 1/3 din populație se confruntă cu supraponderabilitatea. Iar stresul zilnic ne face adesea să consumăm mai multe calorii decât ar fi necesar. Pe lângă menținerea siluetei, deținătorul/deținătoarea unui asemenea aparat își poate tonifia musculatura direct de acasă, fortifiindu-și totodată articulațiile, inima și imunitatea. Există mai multe tipuri de biciclete medicinale. O bicicletă magnetică îți va asigura un program constant de exerciții, fiecare oră petrecută pe ea echivalând cu pierderea a circa 500 de calorii. O bicicletă cardio te va ajuta să combați afecțiuni precum: anemia, stresul sau problemele vasculare, reducând totodată nivelul de colesterol din organism. Bicicleta eliptică, în schimb, este cea mai eficientă alegere pentru cei ce-și doresc să slăbească mai rapid. Pe lângă acest atu, ea este disponibilă, de obicei, cu spații special rezervate pentru gadget-uri, astfel încât sportul să devină o activitate și mai plăcută! Merită reținut că cele mai multe biciclete de fitness vin la pachet cu un program special de antrenament, care te ajută să numeri caloriile consumate și să stabilești, de exemplu, grupele de mușchi pe care dorești să le lucrezi.
- Gantere. Ganterele sunt extrem de populare în rândul utilizatorilor. Ele pot fi folosite într-un număr divers de exerciții care cuprind genuflexiuni, fandări, pendulări sau ridicări. Deși cel mai des grăsimea se depune pe burtă sau coapse, brațele și picioarele pot constitui și ele o zonă problematică.
Grație ganterelor, poți dispune de un antrenament complet și complex, direct de acasă, care să te ajute să obții niște mâini suple și picioare sculptate. Important este să alegi greutatea corectă. Antrenorii recomandă pentru începători unele de 2 kg, pentru femei, și de 2-7 kilograme – pentru bărbați.