Cum să îți amenajezi o bucătărie de vară

Bucătăria de vară face parte din categoria celor mai dorite elemente de către proprietarii unei case. Cu toții știm că în zilele toride de vară e un chin să stai închis în bucătărie, să gătești și să pregătești masa pentru cei dragi. Dacă te numeri printre cei care consideră gătitul un mod de relaxare și iubesc natura, atunci o bucătărie de vară nu trebuie să lipsească din curtea casei tale!

1

Picture 1 of 10

Astăzi, tot mai multe persoane aleg să își construiască o bucătărie de vară, cu toate dotările (plită, chiuvetă, dulapuri, frigider). Mai mult decât atât, unele persoane vor să profite din plin de toate avantajele pe care le oferă o bucătărie de vară și aleg să construiască chiar și un grătar sau un bar pentru serile petrecute alături de prieteni.

Dacă vrei să îți construiești o bucătărie de vară, ar trebui să știi că nu ar trebui să îți proiectezi un spațiu mai mare de 3 sau 4 metri pătrați pentru că nu vei avea nevoie de mult spațiu în interior. Mai mult decât atât, dacă nu vrei o bucătărie tip spațiu închis, trebuie să știi că opta pentru o bucătărie amenajată chiar sub cerul liber, într-un foișor deja construit sau la umbra unei pergole.

Un alt lucru important pe care ar trebui să îl iei în considerare este mobila zidită, realizată din BCA, plăci de rigips sau cărămidă. Avantajul acestui tip de mobilă este că rezistă la umezeală, la oscilații de temperatură, expunere la soare și alte fenomene climatice. Pentru finisaje poți alege piatra naturală, cărămida sau lemnul, imprimând bucătăriei un aspect rustic, folosit deseori pentru amenajările exterioare. De asemenea, nu va fi nevoie de prea multe dulapuri sau spații pentru depozitare, deoarece aici vei ține doar strictul necesar, această bucătărie putând fi folosită doar în sezonul cald.

Recomandăm ca în apropierea acestei bucătării să amenajezi un spațiu pentru luat masa și pentru relaxare. Poți opta pentru un bar, înconjurat cu scaune înalte, pentru o masă din lemn masiv sau chiar și pentru o canapea pe care să o realizezi singur din câțiva paleți (cu siguranță va fi atracția grădinii). Important e să alegi materiale naturale, astfel încât acest loc de relaxare, împreună cu bucătăria de vară, să fie în armonie cu mediul înconjurător. Tot în apropierea bucătăriei, ar fi util să amenajezi un spațiu separat pentru grătar.

Nu în ultimul rând, decorează bucătăria și spațiul de servit masa cu flori proaspete, culese din grădină sau cu lumânări care să lumineze serile pe care le petreceți împreună cu persoana iubită, savurând un pahar de vin.

About Cristina Rosu

Lasă un Comentariu...

*