Niciun ospăț nu se compară cu o cină servită în curtea casei, în bucătăria de vară. Nimic nu poate înlocui sentimentul pe care îl ai atunci când mănânci în natură, cu toată familia adunată în jurul mesei bogate. Bunicii noștri de la țară știau preabine că anexa destinată pregătirii bucatelor alese nu are voie să lipsească din gospodăria lor. Dacă te gândești să îți amenajezi și tu una, iată cum să o faci ca la carte.
Bucataria de vara - anexa pe care orice gospodar trebuie neaparat sa o aiba1
Cu ce trebuie dotată bucătăria de vară
Bucătăria exterioară, amenajată în curtea casei, trebuie să fie perfect funcțională și extraordinar de frumoasă. Construită într-un foișor sau o pegolă, nu numai că nu este cu nimic mai prejos decât bucătăria interioară. Ba chiar are un farmec în plus, fiind înconjurată de copaci și de verdeață. Te poți gândi chiar s-o împrejmuiești cu plante cățărătoare, care să facă flori parfumate și viu colorate.
Pentru a-ți oferi tot confortul necesar, bucătăria de vară trebuie să fie însă dotată ca una obișnuită. E obligatoriu să aibă plită sau aragaz, chiuvetă, frigider, blat de lucru și sertare sau dulapuri pentru depozitarea ustensilelor de gătit, tacâmurilor și veselei.
Ce elemente pot face și mai frumoasă bucătăria ta de vară
Bucătăria de vară este indicat să aibă un grătar, poate chiar un cuptor. Și, de ce nu, un bar modern sau, dimpotrivă, rustic, în tonul general al stilului de amenajare ales.
Dacă îți permiți financiar, poți construi și un șemineu exterior, perfect pentru serile răcoroase. În fața lui, poți așeza câteva fotolii și poate chiar o canapea.
Ce materiale de construcție sunt recomandate pentru bucătăria de vară
Cele mai multe bucătării de vară sunt dotate cu mobilă înzidită. În primul rând, înzidirea mobilei dă bucătăriei un aspect extraordinar de frumos. Apoi, ajută mobilierul să reziste oscilațiilor de temperatură, razelor soarelui și umezelii.
Pentru înzidirea mobilei poți recurge la placarea cu piatră naturală. Mai ai opțiunea de a folosi cărămidă și elemente decorative din lemn. Astfel, îi vei conferi un aspect rustic.
Cât despre masa de bucătărie, poți opta pentru una scundă, dar lungă, pentru 10 persoane, făcută din lemn masiv.
Un bar înzidit, placat cu piatră naturală, poate fi de mare efect. Te poți gândi să-i așezi de jur împrejur scaune cu spătar înalt, tot din lemn.
Cu siguranță, de idei nu duci lipsă și vei găsi cea mai interesantă modalitate de a-ți amenaja o bucătărie de vis. Ca să te inspiri, îți oferim și noi o galerie foto cu modele uimitoare de bucătării de vară.
Surse foto: artbynessa.com, artbynessa.com, savearthouse.com, backyard-garden.com, bloggienotes.com, cbarg.com, homihomi.com, groliehome.co