O grădină frumoasă necesită foarte multă răbdare și timp. Ca să te bucuri de florile înflorite cât mai mult timp trebuie să le uzi de câte ori au nevoie, să le protejezi împotriva dăunătorilor, să te ocupi de fertilizarea solulului și multe astfel de activități care necesită mult timp, dar și migală. Însă, ce se întâmplă dacă ne dorim o grădină frumoasă, dar nu avem timp să o îngrijim și nici nu ne permitem să angajăm un grădinar care să facă acest lucru în locul nostru? Există câteva trucuri pe care le poți aplica atunci când nu ai timp să îți îngrijești grădina. Iată care sunt acestea!
- Sol de calitate
Dacă vrei să te bucuri de o grădină înflorită tot anul, trebuie să investești într-un sol organic, de cea mai bună calitate, care să asigure plantelor un mediu optim de creștere, fără să fie nevoie de udarea florilor sau fertilizarea solului. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să identifici tipul de sol din grădina ta și în funcție de acesta să alegi plantele potrivite.
Înainte de a planta florile, trebuie să te ocupi temeinic de sol, de curățarea lui în profunzime și de înlăturarea dăunătorilor și a buruienilor care ar putea afecta creșterea plantelor.
- Alegerea florilor
După cum spuneam, după ce ai identificat tipul de sol din grădina ta, trebuie să alegi florile potrivite. Degeaba te încăpățânezi să crești trandafiri dacă solul și condițiile de mediu nu permit acest lucru. Este important să alegi plante perene, care înfloresc în diferite perioade ale anului și pe care să le plantezi în anumite zone ale grădinei, în funcție de solul și de lumina de care au nevoie. Prin urmare, înainte de a te apuca să plantezi florile, trebuie să vezi de ce fel de sol au nevoie, cât de des trebuie udate, dacă preferă umbra sau din contră razele soarelui, etc. Cu cât alegi mai bine locul unde vor fi plantate, cu atât grădina ta va fi mai frumoasă și fără lucrări prea multe de îngrijire.
Din categoria plantelor care nu necesită o îngrijire deosebită fac parte: Echinacea, Aster, petuniile, garofița, bujorii, regina nopții, menta, levănțica, etc. Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție, evită trandafirii altoiți și alege în locul lor trandafirii sălbatici care nu necesită o atenție chiar atât de mare.
- Mulcirea solului
Dacă ești novice în grădinărit, mulcirea solului reprezintă operațiunea de acoperire a solului cu diverse frunze, rumeguș, adică materie organică pentru a împiedica creșterea buruienilor și a asigura substanțele nutritive necesare plantelor prin descompunere. În acest fel, vei avea o grădină îngrijită și ordonată, fără prea mult efort din partea ta!
Am o experiență de peste 5 ani ca redactor, dar scrisul s-a numărat dintotdeauna printre pasiunile mele, alături de citit. Prima întâlnire cu jurnalismul am avut-o în facultate atunci când am înființat un ziar de știri împreună cu alți colegi de facultate. Acela a fost și momentul în care m-am decis să îmi transform plăcerea pentru scris într-o carieră. Am făcut mult timp voluntariat și ulterior am și lucrat pentru diverse publicații, unde am învățat de la adevărați profesioniști secretele din spatele unui articol bine scris. Astăzi, după atâția ani de practică, sper ca alții să învețe de la mine cum se scrie un articol complet, de la A la Z.
Sunt o persoană perfecționistă și creativă în același timp, îmi place să evoluez din punct de vedere profesional, motiv pentru care particip des la evenimente sau cursuri ce au ca temă scrierea creativă. Pun întotdeauna accent pe calitatea și originalitatea unui articol, iar documentarea intensă face parte din ritualul meu de scriere a unui articol. Sunt o persoană organizată, iubesc articolele foarte bine structurate, ce conțin informații de valoare pentru cititori. Scriu și rescriu același articol chiar și de 3-4 ori până mă asigur că este perfect, din toate punctele de vedere.