Soluții pentru a scăpa de cârtițe fără să folosești otrăvuri!

Se spune că toate cârtițele din lume sapă într-o zi de mii de ori mai mult pământ decât toate buldozerele și excavatoarele din lume. Cârtița este un animal carnivor, el se hrănește de obicei cu râme, insecte, furnici și au nevoie permanentă de mâncare, motiv pentru care își pot face apariția în grădina ta în orice moment. Un lucru important de menționat este faptul că acest animal nu apare în grădina ta decât dacă are ce mânca.

Chiar dacă este un animal util dintr-un punct de vedere pentru că te scapă de insectele dăunătoare din grădina ta, el îți poate distruge plantele mai firave și lasă în urmă niște mușuroaie total inestetice, stricând aspectul întregii grădini. Popândăul pe de altă parte, îți distruge grădina în totalitate pentru că el nu se hrănește cu insecte dăunătoare, ci cu rădăcinile florilor tale. Înainte de a cumpăra tot felul de soluții sau gaze toxice destinată de distrugă aceste animale, ar fi bine să te gândești și la câteva soluții naturale care pun pe fugă atât cârtițele cât și popândăii.

Spre exemplu, uleiul sau granulele de ricin reprezintă o soluție eficientă împotriva acestor dăunători. Uleiul de ricin nu rănește nici cârtițele, nici popândăii, dar îi alungă pentru că aceștia nu suportă mirosul de ricin. Tot ce trebuie să faci este să pui grăunțele de ricin în locurile unde bănuiești că și-ar duce veacul cârtițele și să uzi pământul după ce le împrăștii. Este indicat să pui ricin doar pe anumite părți laterale ale grădinii pentru a lăsa culoar de fugă cârtițelor. Dacă împrăștii ricinul pe toată suprafața grădinii nu faci altceva decât să blochezi cârtițele în același loc și să provoace daune mai mari. Tratamentul cu ricin se repetă de 2-3 ori până se observă îmbunătățiri la nivelul solului, iar la fiecare aplicare, cantitatea de ulei de ricin să fie mai mare și mai concentrată. Ai grijă de unde cumperi uleiul de ricin pentru că unele soluții pot fi toxice atât pentru cârtițe, cât și pentru plantele tale (ideal ar fi să folosești ulei de ricin cumpărat doar din farmacii).

Alte soluții împotriva acestor dăunători sunt:

  • Pastilele de naftaline amplasate de-a lungul galeriilor făcute de cârtițe
  • Dispozitive sonore electronice special concepute pentru alungarea cârtițelor și a popândăilor
  • Amplasarea unor sticle fără dop cu gâtul în jos în toate mușuroaiele apărute în grădină
  • Moriștile de vânt din plastic sau hârtie, mai ales în perioadele cu vânt puternic (se pare că sunetul scos de aceste moriști, dar și vibrațiile transmite în sol de aceste moriști alungă cârtițele)

Solutii pentru a scapa de cartite fara sa folosesti otravuri_1

Picture 1 of 10

About Cristina Rosu

Lasă un Comentariu...

*