Grădina poate fi mai mult decât un simplu spațiu verde, pe care îl îngrijești atunci când îți aduci aminte sau chiar deloc. Îți poți transforma grădina într-o oază de relaxare, într-o expoziție de flori abundente sau chiar într-un loc de servit micul dejun în diminețile calde de vară.
Iată câteva sfaturi pe care e indicat să le urmezi atunci când te decizi să îți amenajezi grădina:
- Aspectul porții de la intrare contează. Multe persoane nu acordă suficientă atenție porții pe care se face accesul în grădină, din lipsă de timp sau de creativitate. Poarta ar trebui să fie cea care te invită în grădină și care crează prima impresia. Curăță petele de rugină apărute cu trecerea timpului, vopsește poarta în culori pastelate sau tari, în funcție de gusturi.
- Nu uita de alei. Ai nevoie de alei pentru a te deplasa prin grădină, fără să calci pe iarba udă sau chiar pe flori. Pentru un aspect rustic, alege dalele de piatră, plasate din loc în loc, prin iarba verde. Copiii se vor distra copios să pășească pe aceste dale, fără a călca iarba și fără a se murdări.
- Alege să ai mai multe zone funcționale. Dacă spațiul îți permite, nu transforma grădina doar într-una cu flori sau doar în zonă de relaxare. Creează zone cu destinații diferite. Spre exemplu, într-un colt poți amenaja o zonă pentru grătar, iar alături o zonă de servit masa. Într-o zonă mai îndepărtată poți planta florile preferate și îți poți crea un spațiu intim, în care îți poți bea cafeaua dimineața sau poți citi în liniște.
- Mărește curtea cu o fântână. Acest truc ne este recomandat de specialiști pentru curțile înguste. Construcția unei fântâni de-a latul grădinii va mări vizual grădina.
- Amenajează un mic pârâu în curtea ta. Dacă ai norocul ca în curtea ta pânza freatică să fie la suprafață, profită de acest lucru și pune-te pe săpat! Un mic pârâu în mijlocul grădinii va fi cu siguranță atracția principală!
- Alege materialele naturale pentru grădina ta. Dacă vrei să îți amenajezi o zonă de luat masa în grădină, optează pentru trunchiuri de copac care vor ține locul scaunelor sau pentru mobilier din lemn, pentru a se integra cât mai bine în grădina ta. Fii creativ!
În concluzie, amenajarea grădinii este la fel de importantă ca amenajarea casei. De ce să pierzi zile frumoase de vară în casă, când le poți petrece cu prietenii, afară, în grădină? Îți garantăm că vei duce dorul zilelor de primăvară sau vară în sezonul rece, când nu vei putea profita de oportunitățile pe care ți le oferă o grădină.
Am o experiență de peste 5 ani ca redactor, dar scrisul s-a numărat dintotdeauna printre pasiunile mele, alături de citit. Prima întâlnire cu jurnalismul am avut-o în facultate atunci când am înființat un ziar de știri împreună cu alți colegi de facultate. Acela a fost și momentul în care m-am decis să îmi transform plăcerea pentru scris într-o carieră. Am făcut mult timp voluntariat și ulterior am și lucrat pentru diverse publicații, unde am învățat de la adevărați profesioniști secretele din spatele unui articol bine scris. Astăzi, după atâția ani de practică, sper ca alții să învețe de la mine cum se scrie un articol complet, de la A la Z.
Sunt o persoană perfecționistă și creativă în același timp, îmi place să evoluez din punct de vedere profesional, motiv pentru care particip des la evenimente sau cursuri ce au ca temă scrierea creativă. Pun întotdeauna accent pe calitatea și originalitatea unui articol, iar documentarea intensă face parte din ritualul meu de scriere a unui articol. Sunt o persoană organizată, iubesc articolele foarte bine structurate, ce conțin informații de valoare pentru cititori. Scriu și rescriu același articol chiar și de 3-4 ori până mă asigur că este perfect, din toate punctele de vedere.