Sfaturi pentru amenajarea grădinii tale

Grădina poate fi mai mult decât un simplu spațiu verde, pe care îl îngrijești atunci când îți aduci aminte sau chiar deloc. Îți poți transforma grădina într-o oază de relaxare, într-o expoziție de flori abundente sau chiar într-un loc de servit micul dejun în diminețile calde de vară.

Amenajare gradina 1

Picture 1 of 10

Iată câteva sfaturi pe care e indicat să le urmezi atunci când te decizi să îți amenajezi grădina:

  1. Aspectul porții de la intrare contează. Multe persoane nu acordă suficientă atenție porții pe care se face accesul în grădină, din lipsă de timp sau de creativitate. Poarta ar trebui să fie cea care te invită în grădină și care crează prima impresia. Curăță petele de rugină apărute cu trecerea timpului, vopsește poarta în culori pastelate sau tari, în funcție de gusturi.
  2. Nu uita de alei. Ai nevoie de alei pentru a te deplasa prin grădină, fără să calci pe iarba udă sau chiar pe flori. Pentru un aspect rustic, alege dalele de piatră, plasate din loc în loc, prin iarba verde. Copiii se vor distra copios să pășească pe aceste dale, fără a călca iarba și fără a se murdări.
  3. Alege să ai mai multe zone funcționale. Dacă spațiul îți permite, nu transforma grădina doar într-una cu flori sau doar în zonă de relaxare. Creează zone cu destinații diferite. Spre exemplu, într-un colt poți amenaja o zonă pentru grătar, iar alături o zonă de servit masa. Într-o zonă mai îndepărtată poți planta florile preferate și îți poți crea un spațiu intim, în care îți poți bea cafeaua dimineața sau poți citi în liniște.
  4. Mărește curtea cu o fântână. Acest truc ne este recomandat de specialiști pentru curțile înguste. Construcția unei fântâni de-a latul grădinii va mări vizual grădina.
  5. Amenajează un mic pârâu în curtea ta. Dacă ai norocul ca în curtea ta pânza freatică să fie la suprafață, profită de acest lucru și pune-te pe săpat! Un mic pârâu în mijlocul grădinii va fi cu siguranță atracția principală!
  6. Alege materialele naturale pentru grădina ta. Dacă vrei să îți amenajezi o zonă de luat masa în grădină, optează pentru trunchiuri de copac care vor ține locul scaunelor sau pentru mobilier din lemn, pentru a se integra cât mai bine în grădina ta. Fii creativ!

În concluzie, amenajarea grădinii este la fel de importantă ca amenajarea casei. De ce să pierzi zile frumoase de vară în casă, când le poți petrece cu prietenii, afară, în grădină? Îți garantăm că vei duce dorul zilelor de primăvară sau vară în sezonul rece, când nu vei putea profita de oportunitățile pe care ți le oferă o grădină.

About Cristina Rosu

Lasă un Comentariu...

*