A sosit toamna, iar dacă vă doriți ca primăvara care va urma să vă găsească înconjurată de florile pe care le îndrăgiți atât de mult, acum este momentul cel mai bun în care să treceți la plantarea bulbilor. De altfel, aceasta este și recomandarea specialiștilor care susțin că plantați cum trebuie acum, bulbii pot rezista mai bine gerurilor mari de pe perioada iernii. Lalele, brândușe, narcise, zambile, ghiocei, sunt plantele care vă vor încânta la primăvară, dacă plantarea bulbilor se face corect.
Reguli care trebuie respectate
Deși pare greu, plantarea bulbilor nu este atât de dificilă, mai ales dacă se respectă anumite recomandări. Astfel, specialiștii susțin că bulbii nu trebuie plantați la aceeași adâncime, mai ales atunci când avem de a face cu dimensiuni diferite ale acestora. Pentru a fi siguri că nu dați greș, există o singură regulă care trebuie respectată: bulbii trebuie plantați la o adâncime de 3 ori cât înălțimea lor. În caz contrar, dacă sunt plantați prea aproape de suprafață răsar prea devreme și pot fi afectați de condițiile meteo nu prea favorabile, iar dacă sunt îngropați prea adânc, veți aștepta prea mult să răsară.
Importanța solului
Solul în care urmează să fie plantați bulbii are un rol foarte important. Evident că este nevoie de unul de o calitate bună. Dacă însă grădina ta are un sol mai argilos, atunci bulbii trebuie plantați puțin mai aproape de suprafață. În cazul solurilor abrazive, se procedează invers.
Distanța la care sunt plantați
Și în acest caz, distanța la care sunt plantați bulbii depinde de dimensiunea acestora. În acest caz se ia drept unitate de măsură lățimea bulbului, după care următorul se plantează la trei lățimi. Regula se respectă până se termină de plantat toți bulbii.
Îngrășământ cu fosfor
Deși nu este obligatorie folosirea îngrășământului, dacă vă doriți rădăcini puternice și flori frumoase, poate ar trebui să-l luați în calcul, mai ales dacă solul nu este de o calitate prea bună. De preferat ar fi unul cu fosfor, pe care care să îl stropiți ușor pe fundul gropii, amestecați apoi cu puțin pământ, după care urmează plantarea bulbului. Nu uita să marchezi într-un fel locul unde ai plantat bulbii, eventual și cu o mică plăcuță unde poți nota ziua când au fost plantați și ce floricele speri să îți răsară de acolo.
Bulbii în apartament
Acestea au fost regulile privind plantarea bulbilor în grădină. Dacă însă plantați bulbii pentru a-i crește în apartament, folosind în acest caz ghivece sau jardiniere, atunci puteți planta oricând.