Oază de relaxare în doar 10 mp de spațiu verde!

De multe ori simțim nevoia să evadăm într-un spațiu doar al nostru, în care să ne reîncărcăm bateriile. În zilele caniculare, cel mai mult ne dorim puțină răcoare și aer curat. De ce să mergi să te plimbi într-un parc sau într-o pădure când poți aduce natura chiar la tine acasă? Și dacă te numeri printre cei care susțin că nu au spațiul suficient în grădină pentru a-și amenaja un colț de natură, exemplele din galeria foto de la sfârșit te vor contrazice! Dacă îți dorești cu adevărat o grădină, o poți amenaja chiar și într-un spațiu mic, de doar 10 metri pătrați!

Trebuie doar să alegi obiectele de mobilier potrivite pentru a-ți transforma grădina într-un spațiu funcțional și aerisit. Spre exemplu, poți opta pentru o bancă îngustă amplasată de-a lungul peretelui sau a gardului, iar spațiul de sub bancă să îl folosești pentru depozitarea scaunelor, a cărților preferate sau a obiectelor de care ai nevoie atunci când vrei să te relaxezi după o zi grea la muncă. Următorul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este amplasarea unei mese în acel spațiu micuț, iar marea provocare este de a alege o masă potrivită care să nu aglomereze inutil spațiu. Cel mai bine ar fi să optezi pentru o masă rabatabilă, fixată pe un perete, pe care să o folosești doar atunci când este necesar. Dacă vrei să dai un plus de culoarea grădinii tale, poți opta pentru vopsirea în culori vii a mesei, astfel încât ea să se transforme într-un punct de interes pe perete atunci când este lăsată în jos.

Bineînțeles, dintr-o grădină nu trebuie să lipsească plantele. Există o tendință de a poziționa plantele pe verticală, pentru a economisi cât mai mult spațiu. Poți realiza un suport de lemn vertical pe care să așezi ghivecele cu flori viu colorate! Pentru a împrejmui într-un fel oaza ta de liniște, poți opta pentru niște plante ce au un ritm de creștere extrem de alert, cum ar fi iedera sau glicina. Aceste plante îți vor asigura aerul curat și răcoarea după tânjești în zilele calde de vară.

Pentru a mări vizual spațiul, poți aplica diverse trucuri, cum ar fi:

  • Amplasarea unei oglinzi care să capteze restul spațiului și să reflecte lumina
  • Folosirea nuanțelor deschise pentru vopsirea pereților sau a gardului
  • Evitarea supra-aglomerării spațiului: într-un spațiu de dimensiuni reduse este important să optezi pentru o amenajare cât mai simplistă, pentru obiecte de mobilier și accesorii de care ai cu adevărat nevoie

Pentru un plus de inspirație, am pregătit pentru tine următoarea galerie foto cu grădini de doar 10 metri pătrați, dar cu un aspect interesant!

Oaza de relaxare in doar 10 mp de spatiu verde_1

Picture 1 of 10

About Cristina Rosu

Lasă un Comentariu...

*