O grădină plină de flori îți dă întotdeauna o bună dispoziție și îți înseninează ziua doar prin parfumul ei. Însă, dacă vrei să ai o grădină înfloritoare de primăvară până iarna, trebuie să îi acorzi atenție necesară. Mai exact, înainte de a te apuca de plantat, informează-te și vezi fiecare floare în ce perioadă a anului înflorește, de ce tip de pământ are nevoie, de câtă apă, și nu în ultimul rând trebuie să vezi dacă îi mai place mai mult la umbră sau la soare, pentru a ști unde să o plantezi în grădină.
Înainte de a-ți amenaja o grădină, trebuie să te hotărăști ce tip de flori vrei să plantezi. În funcție de momentul lor de înflorire, le poți grupa în diferite zone ale grădinii. Acest lucru nu ajută doar la aspectul estetic, ci îți va ușura și munca de îngrijire a florilor. Spre exemplu, într-un colț al grădinii poți planta flori care înfloresc primăvara, cum ar fi narcisele, lalelele sau zambilele, iar în celălalt colț poți planta florile de vară precum margarete, trandafiri sau hortensii. Mai mult decât atât, nu te opri doar la amplasarea florilor în funcție de momentul în care înfloresc, ci și în funcție de înălțimi și culori. În acest fel, te asiguri că vei obține un aspect estetic foarte interesant la nivelul întregii grădini iar aceasta va avea aspectul uneia cu adevărat îngrijite. Poți amplasa florile foarte înalte chiar în centrul grădinii iar florile cu o dimensiune mai redusă să le amplasezi la marginea grădinii.
Dacă vorbim de culorile florilor, atunci ar fi bine să creezi un echilibru cromatic între florile cu o culoare neutră și cele în culori mai țipătoare. Un exemplu de combinație armonioasă este între florile albe, cum ar fi narcisele sau trandafirii albi, și cele de un roșu aprins cum este cazul macilor sau al trandafirilor roșii.
Este extrem de important să nu amesteci tipurile de flori atunci când le plantezi, ci să respecți regulile de mai sus pentru că fiecare floare crește în ritmul ei. Spre exemplu, nu poți planta niciodată o floare care are nevoie de o cantitate mare de apă zilnic alături de una care are nevoie de apă doar o dată pe săptămână. Același lucru se întâmplă și în cazul florilor care necesită umbră sau din contră, în cazul celor care au nevoie de razele soarelui. Dacă te vei încăpățâna să le așezi una lângă cealaltă, la un moment dat, una din ele se va ofili și va strica tot aspectul grădinii.
Nu uita, dacă vrei să ai o grădină frumoasă tot anul, trebuie să te ocupi de ea în fiecare zi!
Am o experiență de peste 5 ani ca redactor, dar scrisul s-a numărat dintotdeauna printre pasiunile mele, alături de citit. Prima întâlnire cu jurnalismul am avut-o în facultate atunci când am înființat un ziar de știri împreună cu alți colegi de facultate. Acela a fost și momentul în care m-am decis să îmi transform plăcerea pentru scris într-o carieră. Am făcut mult timp voluntariat și ulterior am și lucrat pentru diverse publicații, unde am învățat de la adevărați profesioniști secretele din spatele unui articol bine scris. Astăzi, după atâția ani de practică, sper ca alții să învețe de la mine cum se scrie un articol complet, de la A la Z.
Sunt o persoană perfecționistă și creativă în același timp, îmi place să evoluez din punct de vedere profesional, motiv pentru care particip des la evenimente sau cursuri ce au ca temă scrierea creativă. Pun întotdeauna accent pe calitatea și originalitatea unui articol, iar documentarea intensă face parte din ritualul meu de scriere a unui articol. Sunt o persoană organizată, iubesc articolele foarte bine structurate, ce conțin informații de valoare pentru cititori. Scriu și rescriu același articol chiar și de 3-4 ori până mă asigur că este perfect, din toate punctele de vedere.