A sosit acea perioadă a anului în care este perfect de petrecut timpul în aer liber. Pentru cei care au o terasă sau o grădină, indiferent de mărime, se poate transforma în colțul lor de rai, oaza lor de liniște și de recreere. De aceea, iată de ce e bine să îți amenajezi spațiul exterior cât mai curand, pentru a putea întâmpina vara așa cum se cuvine.
Ce tip de mobilier ți se potrivește?
În primul rând, spațiul de care dispui este cel care dictează care tip de mobilier este cel mai potrivit. În funcție de acesta îți poți mobila spațiul exterior cu o canapea mare și confortabilă, cu una micuță și intimă sau să îți creezi un colț de recreere simplu dintr-o măsuță și scaune.
- Canapele de exterior se găsesc de achiziționat în o varietate mare de dimensiuni, forme, materiale și culori. Marele avantaj al acestui tip de mobilier de exterior este că îți oferă același confort pe care îl ai și în interiorul casei.
Sursă foto: https://www.idashop.ro/canapele-si-banci-gradina-si-terasa.html
Acestea pot fi situate sub un foișor sau o terasă creând astfel senzația unei sufragerii în aer liber.
- Mobilierul clasic tip masă și scaune este un tip de mobilier de grădină ce poate fi adaptat, de asemenea, în funcție de spațiul pe care îl ai. Există seturi impunătoare de 12 scaune, dar și măsuțe mici, de cafea, cu două scaune.
- Hamacurile, balansoarele clasice, leagănele tip cuib sau mesele mai joase cu bănci sunt alte tipuri de mobilier de grădină cu care oamenii aleg să își aranjeze terasele sau grădinile.
Indiferent ce tip de mobilier consideri că ți se potrivește cel mai bine, ia în calcul întreg spațiul de care dispui. Astfel, nu îl vei supraaglomera și te vei putea bucura și de spațiul verde pe care îl ai la dispoziție.
Ce tip de material să alegi?
Înainte de a achiziționa mobilierul de grădină analizează și alte criterii, pe lângă spațiul de care dispui. Zona exterioară este acoperită sau nu? Zona este umbrită sau însorită? Aceasta este situată în oraș unde praful este mai des întâlnit sau într-o zonă cu verdeață, mai puțin circulată, unde aerul este mai curat?
Sursă foto: https://www.idashop.ro/canapele-si-banci-gradina-si-terasa.html
Răspunsurile acestor întrebări sunt cele decisive atunci când pleci în căutarea mobilei ideale.
- Mobilierul din lemn masiv se potrivește, fără îndoială, într-o grădină spațioasă. Dacă aceasta este amplasată și într-o locație la munte, cu atât mai bine. Oricât de bine ar fi tratat lemnul, în timp acesta poate fi afectat de ploaie, ninsoare sau soare. În plus, este dificil de depozitat sau mutat, fiind greoi și masiv. De aceea, astfel de piese sunt amplasate, de cele mai multe ori, sub terase sau foișoare impunătoare.
- Mobilierul din ratan este un alt tip de material natural din care sunt realizate piesele de mobilier de exterior. Acesta este mult mai ușor, iar împletiturile sale creează modele deosebite de canapele, fotolii și măsuțe. Ratanul rezistă foarte bine în timp și este ușor de întreținut. Spre exemplu, canapelele de grădină de la IdaShop sunt realizate din materiale ce pot fi ținute fără probleme în ninsoare, ploaie, vânt sau caniculă, acestea rămânând la fel ca în prima zi indiferent câte anotimpuri trec peste ele.
- O altă variantă este ratanul sintetic, care are o durabilitate foarte mare, nu ruginește, este ușor de depozitat și întreținut.
În ceea ce privește mesele pentru grădină, pe acestea le cumperi în funcție de restul mobilierului. Dacă ai optat pentru un set de canapele, la acestea poți achiziționa o măsuță mică, de cafea. În schimb, pentru scaunele obișnuite îți trebuie o masă înaltă, la care poți lua masa sau chiar lucra.
După cum vezi, indiferent că ai o grădină mare, o terasă cochetă sau de ce nu, un mic balcon intim, există variante de mobilier de exterior pentru fiecare spațiu și pentru orice gusturi. Astfel, îți poți crea imediat spațiul tău în care vei putea să te relaxezi, să citești o carte sau să bei o limonadă în serile toride de vară.