Cum să îți amenajezi o grădină cu trandafiri?

Dacă ești îndrăgostită de trandafiri și vrei să îți transformi grădina într-un mic colț de rai cu tufe de trandafiri de toate culorile, trebuie să știi că acest lucru este un pic mai complicat de realizat, deoarece trandafirii sunt niște flori care necesită multă atenție.

1

Picture 1 of 5

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi în amenajarea unei grădini de trandafiri:

  1. Selectarea trandafirilor

Primul pas în amenajarea grădinii este cumpărarea trandafirilor. Poți merge în magazinele de specialitate și să te uiți după butașii de trandafiri, acele rădăcini cu o mică tulpină și câteva frunze. Știm, viziunea unei grădini cu niște butași nu este una chiar plăcută, dar cu cât trandafirii sunt plantați mai devreme și sub forma aceasta, cu atât șansele sunt mai mari de a se adapta la sol și la climă, și de a se dezvolta frumos. Tentația de a cumpăra tufe de trandafiri deja adulte, cu multe flori și boboci, este mare, dar dezamăgirea va fi mai mare în momentul în care ei vor începe rând pe rând să se ofilească. Așa că, alegeți întotdeauna butașii de trandafiri, cu tulpina verde și care au o greutate considerabilă atunci când îi ridicați (în acest fel vă asigurați că trandafirul nu este uscat).

  1. Pregătirea solului și plantarea trandafirilor

Locul ideal pentru trandafiri este cel care primește lumina soarelui pe tot parcursul zilei, cu un sol bogat în materii organice precum frunzele sau iarba, care asigură mineralele de care au nevoie trandafirii. De asemenea, solul ar trebui să fie afânat, cu o absorbție foarte bună a apei.

Plantarea trandafirilor se face numai în cuib realizat dintr-un strat de 5-10 cm de materie organică și un amestec de aditiv cu sol pentru a acoperi rădăcinile. Un aditiv important ar putea fi fosforul, care asigură creșterea frumoasă a trandafirilor. Nu uita să tunzi tulpinile trandafirul înainte de plantare și turnați multă apă la rădăcina trandafirului în momentul plantării.

  1. Îngrijirea trandafirilor

Dacă crezi că ce a fost mai greu a trecut, te înșeli. Partea cea mai grea este îngrijirea corespunzătoare a trandafirilor. Trandafirii cresc și se dezvoltă frumos într-un sol cu o umiditate constantă și uniformă. Prin urmare, irigațiile trebuie să fie destul de frecvente, mai ales pe perioada sezonului cald. De asemenea, se recomandă aplicarea unui strat de mulci (format din materii organice precum cioplituri de lemn sau paie), care previne eroziunea solului prin udarea frecventă și menținerea nivelului constant de umiditate.

Nu uita de protejarea trandafirilor pe timp de iarnă, deoarece aceștia nu pot suporta temperaturi de sub 0 grade. În această situație, se recomandă să tunzi trandafirii și să creezi o barieră de protecție între tulpina trandafirului și mediul exterior, cea mai utilizată metodă fiind așezarea unei jumătăți de sticlă PET peste butașul de trandafir.

About Cristina Rosu

Lasă un Comentariu...

*