Majoritatea celor care decid să se mute într-o casă pe pământ o fac de dragul libertății pe care o grădină ți-o oferă, pentru spațiul interior extra de care beneficiezi și nu în ultimul rând pentru un soi de intimitate pe care în apartamentele de bloc simți că nu o ai.
cum sa ai intimitate in propria curte (1)
Cu toate acestea, nu puține sunt cazurile când beneficiarii, după ce s-au bucurat de absența clădirilor din jurul locuințelor lor, s-au trezit cu după ceva timp de la mutare cu numeroase imobile, apărute parcă precum ciupercile după ploaie.
În aceste condiții, când simți că intimitatea îți este răpită, ce poți face pentru a te simți din nou bine în propria curte? Nu dispera, sunt câteva soluții/idei, care te-ar putea scăpa de această situație.
1. Prima variantă prin care poți scăpa de ochii indiscreți ai vecinilor este să-ți construiești un gard înalt, dar nu din beton sau cărămidă, un gard realizat de arbuști, precum tuia, de aproximativa 2 m înălțime. Dimensiunea ar trebui să fie satisfăcătoare, mai ales dacă nu ai răbdare să plantezi puiuți, de jur împrejurul gardului și să aștepți să crească. Cu toate acestea trebuie să fii pregătit cu privire la costurile achiziției acestora.
2. Pentru cei ale căror curți sunt extrem de generoase, acești pentru a crea senzația de intimitate pot recurge deopotrivă la copaci, arbuști și plante. Fundalul ar trebui să fie dominat de copacii veșnic verzi, în timp ce mai aproape de locuință ar trebui plantate florile frumoase și delicate. Pentru a fi scutit de muncă, pentru a nu fi nevoit să plantezi an după an aceleași plante optează pentru cele perene. Astfel, chiar dacă este o chestiune de timp, în viitor (mai mult sau mai puțin apropiat) terenul tău va fi împrejmuit de copaci veșnic verzi, iar tu te vei bucura de intimitatea după care acum tânjești. Umbra copacilor va crea un loc bun de adăpostit, mai ales dacă te-ai decis să plantezi câțiva chiar și pe lângă terasă.
3. Dacă vreți să sperați piscina, terasa sau locul de joacă de restul grădinii pentru mai multă intimitate și un plus estetic atunci nu vă rămâne decât să montați un gard cu poartă. Iar pentru ca rezultatul să fie și unul satisfăcător din punct de vedere vizual, distrageți atenția de la curtea din curte prin intermediul florilor și arbuștilor. În felul acesta veți stabili o graniță discretă dar care să ofere intimitate ambelor spații.
4. O altă variantă prin care vă puteți feri de ochii indiscreți ar fi construirea unui gard, de data aceasta din piatră și lemn. Mai exact, până la o anumită înălțime folosiți piatră, iar pentru a evita idee de ziduri de apărare în partea de sus montați panouri din lemn. În felul acesta veți avea un gard cu certitudine diferit și veți beneficia în același timp și de ceva vedere la stradă, fără să aveți senzația de prizonieri în propria curte.
5. Chiar și gardurile de tip fortărețe pot oferi intimitatea de care aveți nevoie, însă pentru mai multă deschidere și aerisire se recomandă modelul de gard din zid cu fier forjat. Astfel, chiar dacă înălțimea peretelui depășește 2 m, să presupunem, el nu va părea chiar atât de impunător atâta timp cânt în centrul să va avea ferestre, ochiuri din fier forjat ce permit luminii să pătrundă, să treacă dintr-o parte în alta.
6. Panourile din lemn și pergolele sunt cele care pot delimita terasele mici oferindu-le intimitatea dorită. Prin demarcarea teraselor cu ajutorul acestora veți reuși să creați un spațiu cu cel interior, numai că este construit în aer liber. Pentru un plus de farmec optați pentru plantarea de viței-de-vie sau trandafiri urcători o plante cățărătoare, chiar la baza acestora.
7. Printre ultimele sfaturi pe care vi le putem oferi este montarea unei frumoase fântâni arteziene chiar în apropierea gardului. În felul acesta veți camufla zgomotul urban, beneficiind de un sunet mult mai relaxant, precum susurul apei.