Amenajarea grădinii reprezintă pentru cei mai mulți soluția perfectă pentru a ajunge în mijlocul naturii, pentru a se răsfăța de mirosul ierbii proaspete și pentru a se bucura de fiecare moment petrecut aici.
Cei mai mulți ce aleg să locuiască la casă optează pentru această variantă tocmai pentru că se imaginează grădinărind, amenajând fiecare loc din grădină, fie transformând-o într-un spațiu ambiental, fie într-un loc unde se cultivă de legume. Alții doresc să transforme grădina într-o adevărată livadă, cu pomi fructiferi roditori. Nu lipsește de aici nici grătarul, foișorul de grădină, ba chiar nici măcar piscina unde să te răsfeți în timpul sezonului cald.
Iată mai jos 5 trucuri ca să amenajezi o grădină cât mai frumos:
1. Pornește de la gard și încearcă să îl transformi într-un adevărat „spectacol”! Pentru cei ce iubesc gardurile vii, însă nu au întotdeauna timp pentru amenajarea și tunderea acestuia, există o soluție – acest gard viu artificial, care imită foarte mult gardul natural. Are un aspect cât se poate de natural, având o înălțime de 100 cm și poate fi folosit atât pentru gardul de împrejmuire, cât și drept zonă despărțitoare în grădină. Cu puțină imaginație, un astfel de gard reușește să ofere grădinii tale un farmec deosebit.
2. Bucură-te de flori! Cu siguranță îți dorești ca foișorul amenajat în grădină să se bucure de numeroase ghivece de flori. Ai putea apela la aceste orhidee artificiale, ce le imită foarte bine pe cele naturale, astfel că în timpul sezonului rece, acestea vor înfrumuseța acest spațiu din grădina ta.
3. Tunde și udă frecvent gazonul! Dacă vrei să te bucuri de gazonul tău este bine ca după plantare să îl uzi cu regularitate și să îl tunzi cel puțin o data pe săptămână. În acest fel va avea un aspect cât mai îngrijit, iar grădina ta va fi admirată de toți cei ce ajung aici în vizită. Gazonul are nevoie de multă atenție din partea ta, așa că este bine să ai în vedere respectarea regulilor de îngrijire pentru ca întotdeauna să te bucuri de o iarbă deasă și verde.
4. Sădește pomi și plante ornamentale – dacă îți dorești ca grădina să aibă un farmec deosebit ar fi bine să ai în vedere plantarea unor pomi și a unor plante ornamentale, lucru pe care îl poți face atât toamna, cât și primăvara. Ai putea alege pomi pitici, cu crengi lăsate sau chiar ai putea să sădești magnolie, un copac de o frumusețe uluitoare ori de câte ori înflorește. Tuia, brazii și mimoza reprezintă alte plante cărora trebuie să le faci loc în grădina ta pentru a fi frumoasă.
5. Amenajează grădina de legume a familiei tale – cu siguranță și acest colț ar putea să te inspire destul de mult, mai ales pentru că aici vei primi roadele bio ale muncii tale. Cu toate acestea, este bine să delimitezi cât mai eficient zona de legume de zona ambientală a grădinii tale, la fel cum ar fi bine să delimitezi totul și de zona pomilor fructiferi, mai ales atunci când terenul este destul de mare astfel încât să îți permită să faci acest lucru cu ușurință.
Va felicit pt articol eu caut sa invat ce as putea face cu noua gradina sunt la pasul unu al meu dezmeticirea . Apoi incep amenajarea cand am sa am idei clare in cap . Dar gradina de legume imi place foarte mult cred ca de aici incep . Cu respect.