4 modalități prin care puteți crea o cameră de relaxare în aer liber

Grădina casei nu ar trebui să mai fie doar o curte cu iarbă pentru copii și pentru animalele de companie. De la terase care îmbie la relaxare, pisicină spațioasă, grădini cochete și până la bucătării complet echipate, iată că o cameră în aer liber poate fi atât distractivă, cât și funcțională. În cazul multor proprietari, spațiul exterior a devenit o extensie a casei,  reprezentând o zonă de recreere, de relaxare, de socializare și de detașare de tot ce înseamnă agitație și stres. O astfel de cameră în aer liber cumva creează o punte între interiorul și exteriorul casei și vă permite totodată să vă autoexprimați.

4 modalități prin care puteți crea o cameră de relaxare în aer liberIată, așadar, câteva sfaturi care vă pot fi de folos pentru a vă amenaja o cameră grozavă în aer liber:

  1. Examinați cu atenție caracteristicile spațiului. Foarte mulți proprietari își amenajează terasele, grădinile și curțile fără să aibă un plan general real. Rezultă astfel zone aglomerate care nu îndeplinesc nicio funcție. Conform experților, primul pas este acela de a trata spațiul exterior exact așa cum ați trata și spațiul interior. De aici rezultă că este necesar să împărțiți spațiul exterior de care dispuneți pe anumite zone stricte, care să îndeplinească funcții specifice. De exemplu, în curtea din spatele casei puteți ridica o bucătărie de vară, pe terasa din spatele casei puteți crea o zonă de luat masa și o zonă de socializare prevăzută cu un set mobilier terasă și cu alte piese de mobilier de exterior. Terasa din fața casei poate fi o zonă de relaxare la final de zi, dar și o zonă unde vă puteți servi cafeaua. Cu alte cuvinte, definiți modul în care veți folosi spațiul exterior, apoi creați acele zone care se vor potrivi nevoilor unice. Nu uitați de Mama Natură, deoarece ea va avea un rol în ceea ce privește cât de primitoare va fi camera în aer liber. Gândiți-vă la soare, la vânt și la curent. Încercați să vă dați seama care este climatul și aranjați spațiul în funcție de această particularitate.
  2. Luați în considerare stilul personal de divertisment. Un scop principal al unei camere în aer liber este acela de divertisment. Atunci când stăm într-o astfel de cameră, dorim să ne simțim bine, să ne relaxăm, să ascultăm muzică, să ne uităm la un film și tot felul de alte idei, în funcție de cum definește fiecare persoană divertismentul. Degeaba obținem o cameră exterioară frumos amenajată dacă o folosim foarte rar. Prin urmare, echipați camera cu dispozitivele care vă definesc divertismentul. Pentru unii, poate fi vorba despre un sistem de boxe portabile Bluetooth, pentru alții poate fi un proiector, iar pentru alte persoane poate fi vorba de un bar cu o gamă variată de băuturi și cu provizii de gheață.
  3. Spațiul liber este în continuare important. La fel cum ați amenaja o cameră interioară, încercați să adoptați o atitudine similară și în ceea ce privește amenajarea camerei exterioare. Atunci când organizați spațiul exterior pe zone, nu uitați că este important să rămână și loc liber pentru o circulație fără probleme. Gândiți-vă în special la fluxul și accesul către și dinspre casă.
  4. Bucătărie în aer liber. O altă tendință majoră care predomină spațiile exterioare este dată de bucătăriile în aer liber. Spațiile culinare sunt destul de masculine, deoarece bărbații sunt cei care se ocupă cel mai adesea de distracția în aer liber, de grătare și de toate celelalte pregătiri. Iată că bărbații au devenit mai deschiși și mai pretențioși în ceea ce privește spațiul și echipamentele pe care le au la dispoziție, așa că profită de curtea din spatele casei pentru a-și crea o bucătărie în aer liber care să le răspundă la toate cerințele. Este important să priviți o bucătărie în aer liber la fel cum ați privi o bucătărie de interior pentru a vă asigura că veți crea un spațiu funcțional. Luați în considerare aceleași lucruri la care v-ați gândi atunci când planificați o bucătărie interioară, cum ar fi ce fel de preparate veți găti, cât de des și pentru câți oameni. Gândiți-vă cum doriți să vă exprimați ca bucătar în acel spațiu.

În timp ce vă concentrați asupra amenajării unei camere în aer liber potrivită pentru divertisment și în timp ce vă puneți la punct bucătăria, nu uitați că în continuare grădina este foarte importantă. Nicio masă și niciun grătar nu ar mai fi la fel de relaxante dacă nu am avea o priveliște frumoasă. Încercați să vă personalizați grădina, indiferent că asta ar putea însemna o arcadă cu trandafiri, o grădină cu legume și plante aromatice, hortensii înflorite, alei de piatră sau o fântână frumoasă.

Lasă un Comentariu...

*