O poartă automatizată de calitate înaltă vă ajută să obțineți control asupra persoanelor care pot intra pe proprietate. În timp ce camerele de securitate montate la exterior și sistemele de alarmă vă avertizează că aveți vizitatori pe proprietate, acestea nu împiedică accesul persoanelor. Și, deși o poartă va rezolva această problemă, deschiderea și închiderea manuală a unei porți nu este deloc practică. Alternativ, puteți opta pentru un sistem automatizat de porți care funcționează atât cu porți culisante, cât și cu porți batante, deoarece dispun de motoare puternice care deschid sau închid aceste porți în câteva secunde. Un sistem automatizat pentru poartă permite utilizatorilor autorizați să controleze poarta prin intermediul unei telecomenzi. Deși dimensiunea și greutatea porții sunt factori esențiali de luat în considerare atunci când achiziționați un sistem automatizat de porți, alte caracteristici, cum ar fi sursa de alimentare și telecomenzile sunt, de asemenea, importante.
Iată câteva caracteristici importante de luat în considerare atunci când doriți să alegeți un sistem automatizat de porți pentru casa sau afacerea pe care o dețineți:
- Tip de deschidere. Porțile automatizate sunt disponibile în două variante, și anume poartă culisantă și poartă batantă. Porțile batante se deschid asemeni unei uși obișnuite, adică ori spre interior ori spre exterior. Majoritatea porților batante automatizate funcționează fie cu panouri cu o singură poartă, fie cu panouri duble. Comenzile permit utilizatorului să deschidă un panou sau ambele panouri simultan. Versiunile duble necesită două mecanisme – câte unul pentru fiecare ușă – și, prin urmare, sunt mai scumpe. Pe de altă parte, porțile culisante constă dintr-un singur panou de gard care se deschide urmând o cale paralelă cu gardul sau cu peretele adiacent. În general, porțile batante necesită mai mult spațiu liber pentru a se deschide fie spre interior, fie spre exterior, în timp ce porțile culisante urmează o linie de gard sau de perete existentă.
- Dimensiunea și greutatea porții. Evaluarea dimensiunii și greutății porții este o etapă esențială pentru selectarea unui sistem adecvat de automatizări porți, deoarece majoritatea sistemelor sunt elaborate pentru a gestiona sarcini și dimensiuni specifice. Cu cât poarta este mai lungă, cu atât mai puțină greutate poate suporta sistemul de deschidere. Majoritatea producătorilor oferă diagrame care menționează capacitatea de greutate bazată pe lungimea porții.
- Sursa de putere. Porțile automate folosesc o varietate de surse pentru a alimenta poarta. Majoritatea sistemelor automatizate de deschidere a porților culisante sunt folosite în spații comerciale și industriale, pentru a deschide porți foarte late. Ca atare, dispun de motoare mai mari care pot face față acestor sarcini mai grele. Aceste motoare necesită, de obicei, o conexiune electrică de 115 volți pentru a alimenta motorul. Deoarece porțile batante sunt de obicei situate în partea din față a proprietăților rezidențiale mai mari sau pe proprietăți rurale, cum ar fi ferme, acestea nu sunt de obicei lângă o sursă de alimentare, ceea ce face cablarea mai complicată. Având în vedere acest lucru, majoritatea porților batante folosesc o baterie reîncărcabilă de 12 volți, cu un încărcător cu panou solar. Acest tip de baterie va funcționa în general pentru aproximativ 100 de utilizări la o singură încărcare. Pe lângă faptul că nu necesită cablare, această configurație asigură că poarta funcționează chiar și în timpul întreruperilor de curent.
Frecvența de utilizare este un alt factor de luat în considerare. În general, porțile automatizate sunt supuse unei cantități semnificative de stres și de uzură. Este important să evaluați cât de des va trebui ca sistemul automatizat să îndeplinească sarcina de deschidere și de închidere a porții. De exemplu, porțile care sunt deschise și închise de două ori pe zi – o dată dimineața și o dată seara – trebuie să suporte mai puțină uzură decât o poartă care trebuie să suporte numeroase sosiri și plecări zilnice. Selectați, așadar, un sistem care poate face față frecvenței de utilizare a porții.