O casă mai sigură pentru toți membrii familiei înseamnă o casă mai puțin primitoare pentru intruși. În prezent, pentru îmbunătățirea siguranței proprietății și familiei noastre, avem la dispoziție o gamă extinsă de sisteme de securitate moderne care pot fi instalate de la intrarea pe poartă și până în interiorul casei. Când vine vorba de siguranța caselor noastre, sistemele de securitate au înregistrat în ultimul timp foarte multe progrese. Senzorii de mișcare, tehnologia fără fir și automatizarea locuinței ne asigură că am închis toate ușile, ferestrele și porțile și, totodată, ne înștiințează cine vine pe alee sau cine sună la ușă. Cele mai moderne sisteme de securitate ne oferă aceste notificări chiar pe dispozitivele noastre mobile, așa că vom fi mereu la curent cu ceea ce se petrece acasă, chiar și atunci când suntem în vacanță.
Iată câteva modalități prin care vă puteți îmbunătăți siguranța casei:
- Siguranța începe de la poartă. Pentru asta, puteți opta pentru un sistem de automatizare porți, care va ține intrușii la distanță. Înainte de achiziționarea unui astfel de sistem, asigurați-vă că cercetați opțiunile disponibile, că vă evaluați nevoile și că țineți cont de bugetul de care dispuneți. Poate fi necesar să investiți atât în achiziționarea sistemului propriu zis, în instalarea sa, dar pot exista și unele taxe lunare. Pe lângă un astfel de sistem de automatizare a porților, încercați să aveți cât mai multă grijă de grădină. Tufișurile sau arbuștii care nu sunt toaletați corespunzător pot reprezenta o ascunzătoare foarte bună pentru intruși. Tot în ceea ce privește siguranța în exteriorul casei, instalați-vă lumini cu senzori de mișcare, iar dacă faceți lucrări de reparații sau renovări, depozitați scările și uneltele într-un loc sigur, ferite de privirile străinilor. Când plecați în vacanță, rugați vecinii să se ocupe de eventualele colete care vă sunt livrate.
- Senzori pentru întreaga casă. Dacă doriți să sporiți siguranța întregii locuințe, atunci aveți la dispoziție mai multe opțiuni de smart home kit, fiecare îndeplinind roluri specifice. Instalarea sistemului contează la fel de mult ca sistemul în sine, așa că este obligatorie o instalare corectă. De exemplu, sistemul de alarmă ar trebui să se activeze înainte ca cineva să intre în casă, nu atunci când acea persoană deja se plimbă prin casă. Aveți la dispoziție atât sisteme cu fir, cât și sisteme fără fir. De asemenea, există sisteme prevăzute cu senzori de mișcare, cât și cu senzori de zgomot. Trebuie să vă asigurați așadar că sistemul de securitate pe care îl veți alege vă răspunde cerințelor și acoperă nevoile întregii case.
- Colaborați cu o companie de securitate de încredere. Atunci când vă achiziționați unul sau mai multe sisteme de securitate, cel mai important este să colaborați cu o comapnie de securitate care oferă servicii prompte. Asta înseamnă să anticipați eventualele probleme. De exemplu, este necesar să discutați cu o companie de securitate care este planul pe care îl vor respecta dacă intrușii dau târcoale proprietății cât timp nu sunteți acasă sau dacă sistemul de defectează atunci când sunteți în afara orașului.
În prezent, gama de sisteme de securitate pentru acasă acoperă toate cerințele noastre, existând sisteme pentru controlul luminilor și echipamentelor, termostate și temporizatori, alarme și sonerii video, precum și senzori pentru sticlă, vibrații, apă și mișcare. Totuși, nu vă bazați doar pe capacitatea sistemelor de securitate pe care le utilizați. Oricât de moderne și de performante ar fi acestea, nu vă pot oferi siguranță deplină dacă uitați să închideți o fereastră, dacă lăsați la vedere echipamente scumpe de grădinărit sau dacă uitați să setați alarma.