A locui la casă este visul oricărei persoane. Schițele de amenajare ale locuinței sunt demult efectuate în gândurile noastre, însă atunci când casa este aproape gata sau chiar finisată la cheie ne dăm seama că a locui la casă poate fi mult mai dificil cu a locui la bloc. Și acest lucru pentru că o locuință la curte înseamnă o responsabilitate mai mare pentru proprietari, pornind de la amenajarea grădinii și până la efectuarea instalațiilor sanitare, electrice sau ale instalațiilor de căldură. Iar atunci când sezonul rece se apropie, ar fi bine să fii pe deplin pregătit cu acele produse de care ai nevoie pentru ca frigul sau stratul de zăpadă să nu te ia pe nepregătite.
Iată mai jos 5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când vin ninsorile și locuiești la casă:
1. Ai o terasă mare pe care trebuie să o încălzești sau casa nu este încă complet finisată? Alege aceste tunuri de căldură! Tunurile de căldură sunt eficiente pentru încălzirea spațiilor mari, pentru depozite, pentru zone nefinisate, dar și pentru încălzirea unor interioare, precum sunt terasele de mari dimensiuni. Un tun de căldură va fi mai mult decât eficient pentru locuința ta, fie că este vorba despre o terasă, fie despre încălzirea interiorului casei pentru grăbirea lucrărilor de finisare, fie pentru încălzirea garajului.
2. Vin ninsorile? Alege aceste freze de zăpadă! Aceste produse sunt utile pentru curtea casei tale, reușind să degajeze cantități însemnate de zăpadă într-un timp cât se poate de scurt. Lasă, așadar, deoparte lopata pentru zăpadă, mult mai chinuitoare și alege o freză de zăpadă mai ales dacă locuiești într-o zonă în care ninge abundent în timpul iernii.
3. Ai în vedere o instalație de încălzire cât mai eficientă. Se spune că instalația de încălzire a locuinței nu trebuie aleasă întâmplător. Dacă locuiești la munte, ar fi bine să ai în vedere alegerea unei centrale termice pe lemne, combustibilul fiind mai ieftin și mult mai la îndemână, iar iernile mult mai lungi și friguroase. Dacă locuiești la câmpie ai putea alege centralele termice pe gaze naturale, în condensație sau cele electrice. Unei zone cu vânt puternic îi vor fi potrivite eolienele și tot așa. Alege cea mai eficientă sursă de încălzire pentru locuința ta și asigură-te că ai luat cea mai potrivită decizie, pornind de la consum și până la performanță.
4. Verifică cu atenție tâmplăria! La casă ai toți pereții în exterior, așa că tâmplăria are un rol esențial. Este bine ca mai înainte de venirea sezonului rece să verifici atent starea tâmplăriei și să nu permiți scurgerile de căldură de niciun fel. Cu cât acest lucru se va întâmpla cu atât costurile facturilor la energie din timpul iernii vor fi mult mai crescute. La fel de important este să ai grijă de izolația casei tale, pornind de la acoperiș și până la pereții casei tale.
5. Ai grijă la plantele de exterior! Iată un alt lucru de care trebuie să te îngrijești. Există anumite plante de exterior ori arbuști ornamentali care au nevoie de o mai mare protecție din partea ta în timpul iernii, trebuind a fi înveliți sau mai bine zis protejați de frig sau ger.