PREZENTĂRI CASE

Casele tradiționale românești

Cine nu a avut bunici la țară nu a descoperit farmecul caselor noastre tradiționale, cu cerdac, acoperiș din lemn și miros de plăcinte făcute de mâinile muncite ale bunicii. Ne preocupăm prea tare de muncă și activitățile cotidiene și uităm să ne întoarcem la rădăcini, să ne vizităm bunicii sau […] mai mult »

Experiența locuirii într-o casă de lut

experienta-locuirii-intr-o-casa-de-lut-2

În ultimul deceniu se poate observa o dorință tot mai crescută a oamenilor de a îmbrățișa un mod de viață cât mai aproape de natură. Dat fiind nivelul tot mai crescut de poluare din orașe și lipsa unei conexiuni reale cu mediul înconjurător, acest lucru este de înțeles. Astfel, multe […] mai mult »

Minunate case tradiționale grecești

minunate-case-traditionale-grecesti-1

Dacă ai vizitat vreodată Grecia, cu siguranță ai rămas fermecat de stilului arhitectural tradițional, care definește frumusețea locurilor. Casele realizate din stuc sau piatră, amplasate pe insulele însorite, la malul mării, sunt o imagine greu de uitat. Dacă nu ai reușit încă să pășești pe tărâmul legendelor și al zeilor […] mai mult »

Un apartament cu mult șarm din Barcelona

un-apartament-cu-mult-sarm-din-barcelona-4

Când vin spațiile de locuit nu doar în spații confortabile, ci și arătoase, cu personalitate. Și chiar dacă ne dorim originalitate nu este nimic rău să privești și să analizezi locuințele altora, numai așa vei avea termen de comparație, numai așa îți vei putea da seamă că sunt combinații de […] mai mult »

Un interior dominat de pasteluri și feminitate

Un interior dominat de pasteluri și feminitate

O locuință, fie ea apartament sau casă, devine cu adevărat un cămin atunci când o femei intervine și-și pune amprenta pe designul interior. Dacă persoana în cauză mai este și pasionată de frumos și obișnuiește să scrie despre alte amenajări interioare, atunci rezultatul nu poate fi decât unul de excepție. […] mai mult »

O locuință caldă și luminoasă amenajată la mansardă

O locuință caldă și luminoasă amenajată la mansardă

Visul de a locui într-o locuință proiectată după propriile dorințe precum și provocarea oferită de posibilitățile de amenajare ale spațiul suplimentar din podul unei vile au constituit motorul acestui proiect de renovare din Craiova. Fiind de profesie arhitect, proprietara acestei mansarde a fost dintotdeauna încântată de idea de a-și amenaja […] mai mult »

O amenajare cu iz industrial într-un apartament de 92 mp

O amenajare cu iz industrial într-un apartament de 92 mp

Încă de la debutul său, stilul industrial nu a pierdut prea mult timp pentru a se face remarcat și apreciat de specialiștii în amenajări interioare. Cu precădere utilizat în spațiile comerciale, în concept store-uri și restaurante, stilul industrial devine un reper și pentru locuințele convenționale. Apartament sau case, ori spații […] mai mult »

O amenajare caldă, rezultată dintr-un mix de stiluri

O amenajare caldă, rezultată dintr-un mix de stiluri

De multe or stilul minimalist este asociat cu o atmosferă sobră și rece, însă în cazul de față, alături de elemente vintage, reușește să dea naștere unui spațiu extrem de atrăgător și confortabil. Locuința din Rotterdam, descoperită pe www.apartmenttherapy.com, ne-a atras din mai multe puncte de vedere. În primul rând […] mai mult »

O clădire istorică transformată într-un cămin luminos

O clădire istorică transformată într-un cămin luminos

În spatele oricărui cămin există o poveste, una mai mult sau mai puțin intensă, însă cele care surprind de fiecare dată prin firul istoric sunt fără doar și poate clădirile monument care se pot lăuda cu detalii unice. Acestea, considerate adevărate bijuterii arhitecturale, merită conservate și respectate așa cum se […] mai mult »