FINANȚARE

Ce să faci ca să ai facturi mai mici la curent?

În cele ce urmează îţi propun câteva investiţii inteligent, care te vor ajuta să ai cheltuieli mai mici la curent pe termen lung: 1. Instalarea de panouri solare: Prin instalarea panourilor solar poţi obţine independenţa energetică. Panourile solare generează costuri infime la utilităţi, fiind surse alternative de energie, care reduc […] mai mult »

Prima Casă – iată 7 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre acest program la cumpărarea unei locuințe

prima casa

Fie că îți dorești să achiziționezi o locuință, fie pur și simplu optezi pentru construcția uneia, conform planurilor unui arhitect, programul Prima Casă rămâne unul dintre cele mai avantajoase metode de a face acest lucru. Procentul mic al avansului, dobânzile, dar și condițiile de garantare a creditului reprezintă lucruri pe […] mai mult »

3 variante prin care poți avea propria casă

3 variante prin care poți avea propria casă

Se spune că într-o viață, un om trebuie să planteze un copac, să scrie o carte, să-și facă o casă și să aibă un copil. Toate aceste etape fac parte din maturizarea omului și evoluția lui și fiecare dintre ele la un moment dat, într-un fel sau altul, va ajunge […] mai mult »

Fondurile Prima Casă, epuizate rapid!

fonduri prima casa

Fondurile Prima Casă se apropie de sfârșit. Ținând cont de zvonurile conform cărora anul 2016 ar fi ultimul în care programul ar mai fi viabil, numărul dosarelor este foarte crescut. Valoarea totală a fondurilor pentru acordarea de garanții se ridică în cursul acestui an la suma de 378,43 milioane de […] mai mult »

Ce se întâmplă cu programul Prima Casă în anul 2016

ce se intampla cu programul prima casa

Cu toate că până la momentul de față nicio bancă din România nu a anunțat explicit că se retrage din acest proiect, sunt bănci precum Alpha Bank care încă de la începutul anului au suspendat programul, iar altele precum Raiffeisen sau CEC Bank care și-au înăsprit condințiile de acordare de […] mai mult »

De la „prima casă” la „a doua casă”

prima casa

Cu toții cunoaștem Programul „Prima Casă”. În cazul noului program „a doua casă”, s-a schimbat faptul că proprietarii de locuințe achiziționate sau construite vor putea cumpăra o locuință garantată de stat mai mare și mai scumpă. Programul „a doua casă” vine în sprijinul celor care și-au întemeiat o familie: „Au trecut […] mai mult »

Refinanțare – ce presupune și ce costuri implică?

Refinanțare

Datorită dobânzilor mai mici decât în anii precedenți, printr-un produs de refinanțare rata lunară de rambursare a unui credit poate scădea substanțial, în anumite cazuri putând ajunge chiar și la jumătate din rata inițială. În ultima perioadă se tot vorbește despre posibilitatea de refinanțare a unui credit contractat în trecut, […] mai mult »