CONSTRUCȚII

Cum înfruntăm căldura verii

Odată cu instalarea verii temperaturile cresc, iar aerul din casa noastră poate ajunge la un număr de grade foarte mare, resimţindu-se astfel un disconfort termic accentuat. Temperaturile mari resimţite în zilele toride şi disconfortul termic specific aglomeraţiei marilor oraşe în timpul verii, ne-au dus în situaţia ca fiecare dintre noi […] mai mult »

Plante care pot regla umiditatea

Umezeala şi gradul umidităţii din casă sunt aspecte foarte importante atunci când este vorba despre sănătatea locuitorilor acesteia. Un mediu excesiv umed sau, din contră, foarte uscat, poate deveni o sursă de îmbolnăviri, cel mai frecvent afectate fiind sistemul respirator şi cel osos. Pentru ca o casă să poată asigura […] mai mult »

Povestea vitraliilor din casă

Vitraliile au conferit întotdeauna unei construcţii măreţie, realizând un tablou estetic special. Originile se pierd în negura timpurilor, însă se presupune că tehnica a derivat din fabricarea bijuteriilor şi mozaicurilor. Primele construcţii care au adoptat acest stil au fost bisericile. Vitraliile sunt compuse din decoraţiuni formate din bucăţele de sticlă colorată, dispuse […] mai mult »

Cât de simplu poate fi să traieşti într-o casă inteligentă?

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi viața ta dacă ai putea să controlezi ușile, porțile și ferestrele casei tale folosind un smartphone? Cu ajutorul tehnologiilor existente pe piață, această idee nu mai pare un scenariu de film. Ba mai mult, este o soluție la îndemâna tuturor persoanelor dispuse să investească […] mai mult »

Cum alegem sistemul şi corpurile de iluminat pentru o atmosferă feerică.

Starea emoţională, activităţile cotidiene şi chiar sănătatea ne sunt influenţate de lumină, indiferent de sursa acesteia, fie că este naturala, de la soare sau provine din surse artificiale. Deoarece sănătatea ne este puternic influenţată de lumină, de cea naturală, trebuie să acordă o mare atenţie amenajării locuinţei noastre, astfel încât […] mai mult »

O casă construită în doar 7 ore?! Da, se poate!

Cu siguranţă te-ai săturat de blocurile gri, de aglomeraţie şi de zgomotul infernal din oraş aşa că noi am găsit soluţia. Ai un petic de pământ undeva într-o tonă de vis, cuprinsă de verdele naturii şi de ciripitul păsărelelor, dar mereu te-a speriat gândul că va dura o veşnici construcţia […] mai mult »