Top 3 greșeli în amenajarea unei băi de dimensiuni mici

Amenajarea unui spațiu de dimensiuni mici poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă nu apelezi la un specialist în design interior care va ști exact cum să optimizeze spațiul. Am pregătit pentru tine un top al celor mai mari greșeli pe care majoritatea persoanelor le fac atunci când își amenajează o baie mică.

  1. Spațiul nu este optimizat corespunzător

Prima regulă de bază în amenajarea unui spațiu de dimensiuni mici este să te gândești cum să îl optimizezi, astfel încât să obții un spațiu funcțional, dar în același timp aerisit. Spre exemplu, dacă baia ta nu îți permite amplasarea unei căzi de baie, nu te încăpățâna și optează pentru o cabină de duș, eventual cu hidromasaj, ca să ieși din duș la fel de relaxat. De asemenea, în spațiile mici te poți juca cu dulapurile suspendate, acestea neocupând atât de mult spațiu. Pentru a da un plus de farmec băii tale mici, poți amplasa într-un colț un raft supraetajat sau un organizator în care să îți depozitezi toate produsele de igienă personală.

  1. Se exagerează cu albul

Există un truc în amenajarea interioară, cunoscut în toată lumea, acela de a folosi albul pentru a lumina spațiul și în același timp pentru a-l mări vizual. Însă, acest lucru nu funcționează întotdeauna. Degeaba alegi finisajele pentru baie, obiectele sanitare și obiectele de mobilier albe, pentru că dacă vei aglomera spațiul, indiferent cât de mult alb vei pune, spațiul nu se va mări vizual. Mai mult decât atât, vei obține și o baie plictisitoare și care îți poate crea senzația de baie de spital, sterilă. Recomandarea noastră este să păstrezi albul ca și o culoare de suport, și să punctezi cu niște nuanțe tari, care să îți anime baia și să îi dea un plus de personalitate.

  1. Spațiul nu este iluminat potrivit

Baia este probabil principalul spațiu ce trebuie iluminat corespunzător. Majoritatea persoanelor apelează la o aplică anostă, care nu doar că nu luminează așa cum ar trebui, dar și strică tot aspectul băii. Recomandarea noastră este să apelezi la o plafonieră care să aibă o lumină potrivită, nici prea albă, nici prea galbenă. Joacă-te cu luminile apelând la câteva spoturi amplasate în jurul oglinzii, pentru a avea o lumină mai bună. Dacă consideri că nu te pricepi sau nu știi ce obiect de iluminat să alegi, nu ezita și cere sfatul specialiștilor.

În concluzie, o baie de dimensiuni mici nu te limitează în ceea ce privește design-ul ei. Tot ce trebuie să faci este să găsești soluții pentru a alege elementele potrivit, astfel încât la final să ai o baie funcțională, aspectuoasă, dar și spațioasă.

Top 3 greseli in amenajarea unei bai de dimensiuni mici_1

Picture 1 of 10

About Cristina Rosu

Lasă un Comentariu...

*