Nostalgie, eleganţă, romantism: baia vintage

Toată lumea visează la o baie modernă, dotată cu toate utilităţile, însă o baie de inspiraţie vintage este şi ea o opţiune ce nu ar trebui neglijată. Ba mai mult, faţă de o baie obişnuită, modernă, o baie vintage are un farmec aparte şi nu se va demoda niciodată. O baie vintage este elegantă, clasică, te poartă în timp şi emană un aer romantic. În acest tip de baie, inspirată mai ales de anii 50, te vei simţi ca o divă din epoca de aur a Hollywood-ului şi punem pariu că nici gentleman-ului din viaţa ta nu îi va displăcea decorul.

Nostalgie, eleganta, romantism-baia vintage 1

Picture 1 of 13

Amenajarea în stil vintage presupune incorporarea unor elemente inspirate din decorul unei anumite epoci, de obicei perioada anilor 1920 – 1950. Din stilul vintage fac parte stilurile Industrial, Shabby Chic, Rustic-Vintage, Eclectic. Acestea sunt ‘’reînviate’’ în casele tot mai multor oameni  pentru că amintesc de perioada lucrurilor de calitate, autentice, eco.

Cum poţi amenaja o baie vintage? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să dai un aer retro băii tale.

Pentru podele şi pereti poţi folosi cu succes piatra, cărămida, lemnul. De asemenea, tapetul este un alt element de decor chic. Poţi opta pentru modele cu printuri subtile, teme florale sau culori blânde, neutre.

Spre deosebire de amenajările moderne, caracterizate de minimalism, simplitate, stilul retro pune accent pe decoraţiuni, pe detalii, spre exemplu lambriuri, plinte, fotografii, oglinzi cu rame bogat decorate, din bronz sau fier forjat, şiraguri de mărgele, lustre etc.

Într-o baie vintage, cada ovală cu picioare metalice ornamentate şi chiuveta cu piedestal sunt must-have-uri. Ambele trebuie completate cu baterii retro, finisate cu bronz şi porţelan.

Nu uita de accesoriile pentru baie care să respecte liniile rotunjite, elegante: suporturi pentru prosoape, dispensere de săpun, poliţe, cuiere, toate în stil vintage. Ele pot fi din metal antichizat, fier forjat, lemn sau porţelan. Aceste detalii atemporale sunt cele care vor da băii personalitate şi rafinament.

Pentru o notă de distincţie, adaugă accesorii shabby chic, precum dulăpioare, etajere, cutii, rame, tablouri, litere. Dacă ai folosit îndesebi finisaje metalice, poţi completa decorul cu suporturi pentru lumânări din fier forjat sau bronz, cu vaze, borcane cu capac metalic, colivii, etc.

Dă o notă finală amenajării prin adăugarea unor perdeluţe, prosoape, a unei perdele de duş,  , covoraşe de baie. Poţi aduce chiar şi pernuţe colorate pentru scaun sau băncuţă, cu printuri florale. Toate aceste elemente asortate vor întregi amenajarea şi vor completâd  armonios baia.

Asfel, cu puţină imaginaţie şi inspiraţie, îţi poţi amenaja o baie vintage, fără să fii privat/ă de elementele unei băi moderne. Vei crea o încăpere cu aer boem, romantic, chic, în care te poţi relaxa şi răsfăţa. Amenajările de acest fel, în stil vintage, sunt o dovadă că arta poate pătrunde  oriunde, chiar şi în baie!

Lasă un Comentariu...

*